CT kontrasztanyag miatt bedagadt alkar

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! A mai napon mellkasi és kismedencei ct vizsgálaton voltam, a petefészek tumor kezelésére kapott taxol hatásának kimutatása miatt. A vizsgálat során a jobb karomba kapott kontrasztanyg teljes mennyisége az ér mellé, a szövetekbe került. Az alkarom és a kézfejem bedagadt. Az oros vizesruháa borogatást javasolt. Kérdésem: elegendő-e a borogatás, vagy tudnék-e mást is tenni? Milyen problémát okozhat ez a sajnálatos baleset? Mennyi idő kell a felszívódásához? Válaszát várva tisztelettel: Kiss Renáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza kontrasztanyag témában

Tisztelt Kérdező!

Szorosan meg kell figyelni. Mutassa meg háziorvosának. Ellenőrízze a bőrfelszínt és fokozódó fájdalom, láz esetén ellenőrzés. Szöveti elhalást is okozhat a kontrasztanyag. Borogassa tovább és használjon gyulladáscsökkentő krémet is.

Kérdés: 2011. február 18., 22:13; Megválaszolva: 2011. február 21., 21:25
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Méhtestrák áttét
Érdeklődés a lehetőségekről
Rutascorbin
Adenocarcinoma