Májrák

Tisztelt Doktor Ur/Nő! A Hugomnak a mellében találtak 0, 5 cm-es daganatot, de az orvos nem csinált vele semmit mindaddig, amig nem vett részt a PET-Ct. Ez megtörtént, annak az eredénye a májban található daganat, a két szélén, 2 cm. nagyságu. Az orvos szerint müthető ezen a helyen a daganat, de előtte szükitetni kell a daganatot, a legerősebb kemoterápiával, és csak majd utána müti meg a májat, és azt követően a mellet. Milyen esélye lehet az életbenmaradáshoz, ha a kemot kibirja? Milyen az a legerősebb kemoterápia? Én a saját véleményem szerint nem kemoterápiáztatnám és nem mütetném meg magam, mert most nagyon jól néz ki a Hugom életerős, vidám, emberi formátumu, és ezekkel a kezelésekkel csak félhalott lesz. Lehet, ha nem nyulnak hozzá még elélhet akár több évig is, igy meg lehet csak pár hónapot. Nagyon várom ŐSZINTE válaszát, javaslatát, esetleg segitségét! Köszönettel Ilona Nagyon k

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat témában

46 éves nő a huga emlődaganatáról. Milyen a húga 0.5 cm-es daganata? Mi a szövettan? Hormonérzékeny, vagy nem? HER2 pozitív, vagy nem? Van-e hónalji nyirokcsomó-áttét, vagy nincs? Biztosan áttétek ezek a májban? Magyarul: alig valamit tudok az esetről, így nem tudok véleményt mondani a túlélési esélyekről. A "legerősebb" kemoterápia alatt szerintem a legerősebb emlőrák-ellenes hatásút érti, ez talán a TAC kombináció (Taxán-Adria-Cyclophosphamid), persze ennek vannak a legsúlyosabb mellékhatásai is. Ha Ön nem hagyná magát kezelni, akkor az egy másik kérdés. Mindenki úgy lesz öngyilkos, ahogy akar, de a HÚGA azért lehetőleg saját maga döntsön a saját életéről. Vélt, vagy feltételezett butaságokkal ne tessék ámítgatni őt ("jobb, ha nem nyúlnak hozzá", meg ilyesmi), van neki most elég baja enélkül is. Ha nem nyúlnak a rákhoz, akkor az a biztos halál. Otthagyni, hadd növekedjen? Meg sem kellene próbálni?

Kérdés: 2010. augusztus 14., 12:59; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 09:24
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás