• Szájgarat rosszindulatú daganatával kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Édesapám betegsége miatt keresem fel Önt. Már írtam néhányszor,tudom mi van vele,csak azt nem tudom mi várható. Az a gond a kezelőorvosok nem nagyon tájékoztatnak minket.Leírom a zárójelentést,amivel hazaküldtek minket 3 hétre: Diagnózis:C1090 Szájgarat rosszindulatú daganata.80703 Carcinoma planocellulare.Hiszt: cc.planocellalure T2N3MX Status: A jobb tonsilláris árokban,az elülső garatívet is érintő kb.2-3 cm-es aprógöbös szövetszaporulat,mely a nyelvgyököt nem éri el.A jobb nyakfélen egy kb 8 cm átmérőjű,alapjához rögzült fixált,de nem fluctuáló terime tapintható.A bal nyakfél szabad. Nyaki UH: Az SCM vetületében egy 71*46 mm-es inhomogén terime.A parotisban 15*10 mm-es kettős megnagyobbodott nyirokcsomó.A b.oldali nyakfélen kóros nycs.nem mutatható ki. Leletek,konzíliumok: Haematológia,Kis vérkép: VVT: érték:4,1 referencia érték:4,5-5,6 Hgb: érték:12,4 referencia érték:14-18 HTK: érték:0,37 referencia érték:0,42-0,52 Klinikai kémia: Gamma-gt: érték:36 referencia érték:5-32 Ionok: Nátrium: érték: 134 referencia érték:135-150 A vérkép többi adata értékeken belül van,csak ezek az adatok eltérőek.A további kérdésem az,hogy ezek az eltérések mennyire komolyak,és mik ezek? 5.04-én kapott kemót,aztán kapta a sugarat minden nap.A sugárkezelés hatására kialakult mellékhatások miatt kezelését szüneteltetik.Otthonában javasolt tüneti terápia,Tantum verde,3*1 Calcimusc,2*1 Cataflam V50,2*20mg Quamatel,Susp.anaest.,sze.Analgetica forte kúp. E hónap 21-én folytatják a kezelést. Az a problémánk,hogy alig eszik,iszik egész nap,mert annyira fájlalja a nyelvét és a torkát,mikor nyel.Nagyon sokat fogyott,és semmi erő nincs benne. Félünk,hogy a további kezelések mégjobban lerobbantják őt.Ezek tényleg "csak" a kezelések mellékhatásai,vagy már annyira rossz állapotban van? Elvileg hátra van neki még egy adag kemó,meg sok-sok sugár.Félünk,nem fogja bírni. Mit javasol?? Köszönettel: Dognai Attila

        WEBBeteg szakértő válasza a daganatos betegség témában

        Dognai Attilának

        8 centiméteres (Jézusom!) áttét van a Papa nyakán a garat-tumorból.

        Miért kellett ezt ekkorára növeszteni? Nem volt nehéz a nyelés a garat-daganattól már kb. fél éve?

        A megoldás (próbálkozás egy eleve csaknem gyógyíthatatlan emberrel) arról szól, hogy gyógyszerek, meg sugárkezelés együtt ("radiokemoterápia").

        Nem garantált.

        Próbálkozás. Talán van 10-20% esély. Nem több.

        Azt is lehet csinálni, hogy a család - biztosan szakértők gyülekezete - "félünk, hogy a további kezelések még jobban lerobbantják Őt".

        Döntsön: ne engedje akkor a további kezelésket, biztos Ön jobban tudja.

        Ne adja meg a Papának azt a 10-20% esélyt se.

        De akkor ez az Ön felelőssége.

        Furcsa helyzet, ha a család még egy kicsi esélyt sem akar adni egy betegnek, és a csaknem gyógyíthatatlan helyzetben valamit vár az egészségügytől.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-09 09:52:39; Megválaszolva: 2010. június 09., 09:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        CEA labor értékem: 6,99ng/ml(Ref.érték: 0-2,5). Mire utal mi a teendő?
        Tisztelt Doktor Úr! Apukámnál prosztatarákot diagnosztizáltak. PSA:51 ng/ml Szövetminta alapján Gleason score 3-4=7 A jobb lebeny állományának 70 százalékát a bal lebeny állományának mintegy 80 százalékát érinti. A tumoros mirigyek...
        33 éves fiatal nő vagyok,és az elmúlt 2 évben minimum 10 évet öregedtem.Hullik a hajam,hullanak a fogaim.Folyamatosan megy a hasam,sokszor van belső lázam,és nagyon sokszor ébredtem fel halálfélelemmel.Két hónap alatt 17 kg ot fogytam.Nagyon...
        Tisztelt Doktornő! Egy húgyúti fertőzés kapcsán készült hasi ultrahangon találtak egy daganatot az egyik vesémben. Ezt CT vizsgált követte, mely papillaris vesesejtes cc.-t feltételez. Az elváltozás két egymás mellett elhelyezkedő...
        6 cm-es vesetumor miatt vese eltávolitás Kórszövettani diagnózis: Vesesejtes carcinoma a bal vesében. pT1b Világossejtes szövettani tipus Fuhrma nuclear grade:2-3. Daganatos necrosis, érinvasio nem látható Kiterjedt degenerativ eltérések a...
        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Egy daganatos beteg hozzátartozója vagyok. A kezelőorvosa által kimondott diagnózis szerint (agyi és lehetséges, hogy csontáttétes tüdőrák) korlátozottak az eszközeik, (jelenleg kezdik 15x-ös...
        Tisztelt Dr. Nő/Úr! 2018 01 19.én műtöttek óriás sejtes csonttumor miatt. Ez az idő alatt egy pár kilót, többlet sújt sikerült felszednem. Még ez előtt illetve a műtét előtt jeleztem kezelő orvosomnak, hogy a mellkasomon 1x1cm nagyságú...
        Tisztelt Doktornő!! Hatvan éves nő vagyok, anyuka, nagymama és tanárnő, és nőgyógyászati betegségem kapcsán kérek tanácsot, értelmezési és megoldási segítséget. Júniusban mintavétel történt a méhemből. Két kaparékról szól a...
        Kedves Doktornő, Egy közeli ismerősöm miatt kerestem fel Önt. Az ismerősöm 33 éves, férfi. Kb. 10 évvel ezelőtt hererákot diagnosztizáltak nála, melyet műtéti kezeléssel megszüntettek és panaszmentesen élt. A tegnapi napon az...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2016 januárjában egy leiomyosarcomát távolítottak el a hasüregből. Ezt követően három havonta jártam különböző ellenörzésekre. 2018 február végén voltam CT vizsgálaton, ami semmilyen elváltozást nem mutatott...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A Stannah lépcsőliftek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére. (x)
        Olajozott fültisztítás
        A túlzott fülzsír termelődése fülzsírdugó kialakulásához vezethet. (x)
        A ginzeng és ginkgó hatása
        Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
      • Infografika és videó
      • Hirdetés