• Angiokeratoma a mellbimbón. Rák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv! Édesanyám hétfőn volt bőrgyógyásznál mivel van egy seb pont a mellbimbóján.Illetve nem seb hanem inkább olyan száraz sárgás mint amikor már gyógyulófélben van egy seb.De már 2 hónapja ott van neki, nem gyógyul, és egyre jobban fáj. Már az is fáj neki ha hozzá ér a ruha. A bőrgyógyász megnézte, és azt mondta hogy ez nem túl jó, és rögtön mammográfiára küldte. A leletében az angiokeratoma szó szerepel.Sajnos csak jövő hét végére kapott időpontot.Doktor úr már biztos találkozott vagy hallott ilyenről, a kérdésem az lenne hogy Doktor Úr szerint ez emlőrák? Vagy a bőrráknak egy fajtája? Vagy esetleg lehet hogy mégsem rák? Édesanyám 72 éves.Nagyon szépen kérem ha ideje engedi egy rövid válaszban írja le hogy Ön szerint mekkora az esélye hogy ez valamilyen rákos elfajulás.Válaszát nagyon szépen köszönöm.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganatos betegség témában

        Tisztelt Kérdező! Hogy a Mamának milyen betegsége van az emlőbimbóján, arról látatlanban véleményt mondani nem lehet. A bőrgyógyász szerint angiokeratoma, másnéven hemangioma keratosum. Ez egy kellemetlen és ritka betegség, fájdalmas, nem múlik el magától. Semmi köze a rákhoz, de biztonsági zónával együtt való sebészi kimetszését javaslom, és abban a pillanatban meggyógyul. Szánja rá magát a Mama egy babérlevél méretű és alakú kimetszésre. Végleges szövettant is kapunk. Tudniillik az emlőbimbón több más betegség is lehet, melyeket ránézésre elég nehéz elkülöníteni. A sebész egy előzetes mammográfiát azért szokott kérni, hiszen lehet pl. az emlőbimbó Paget-kórja is, ami szintén egy kimetszéssel gyógyítható, de nem mindegy a kimetszés mérete és mélysége. dr. Nagykálnai Tamás


        Kérdés: 2013. november 15., 01:38; Megválaszolva: 2013. november 18., 21:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: