Haemangioma?

Két nappal ezelőtt Uh vizsgálaton voltam, mivel hogy 2007.májusában egy melanomát (0, 95mm vastagságu volt) távolitottak el a bal lábszáramról, és ezért 3-4 havonta járok UH vizsgálatra, amely mindig negatív eredményeket adott. A mostani vizsgálaton is minden rendben volt csak a következő lelet leírást kaptam. A hepar norm.nagyságú, homogén szerkezetű, a VIII as segmentumban hátul egy 8 mm-es echodús képlet van, az állományban egyéb gócos eltérés nem látható. vélemény: a heparban haemangioma. A kérdésem az volna ezzel kapcsolatban, hogy az Uh vizsgálat alapján az én előzményeimmel nem volna-e szükség más vizsgálatokra is? Vagy UH vizsgálattal 100%-san megállapítható hogy ez egy haemangióma és nem más rosszindulatú daganat?

WEBBeteg Szakértő válasza haemangioma témában

Kedves Kérdező!

A melanomája miatt évekig ellenőrizni kell. A hasi ultrahang vizsgálattal a májban látott "valami" nagy valószínűséggel hemangioma (echo-dús képlet) .

Az UH vizsgálat a (számunkra nem hallható) hangon alapul.

A Röntgen-vizsgálat (a CT egy modernebb forma) a Röntgen-sugaraknak a fényképező filmre való hatásán alapul.

A mágneses rezonancia (MR) az igen erős mágnesség által keltett molekuláris átrendeződést méri.

Tehát 3 féle vizsgáló módszerünk van. Ha kételkedek az egyikben, megcsináltatom a másikat is, hogy megbizonyosodjak az esetleges eltérések természetéről.

Az Ön esetében hasi CT vizsgálatot végeztetnék - természetesen kontrasztanyag használatával, és ilyen módon egyértelműen eldönthető lenne, hogy ez a "valami" a májban csak egy banális ér-gomolyag (hemangioma) , vagy valami kóros szövet.

Kérjen hasi CT-re egy beutalót orvosától!

Üdvözlettel: Dr. Nagykálnai Tamás onkológus

Kérdés: 2008. augusztus 14., 09:10 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:44
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Mire vigyázzak?
Tisztelt Tóth Judit Doktornő! 2015.01.19-én heamangioma címmel ellátott kérdésemre nagyon szépen köszönöm válaszát, viszont szeretnék még egy...
Lehet-e az intramuscularis haemangioma...
Kedves Doktornő! Több, mint fél éve érzek állandó fájdalmat bal combomban, 30 cm-rel a térdem felett, mélyen, a csont mellett. Októberben...
Érdaganat
Üdv. A következő a problémám, úgy április közepén egy anyajegyem nagyon csúnyára megváltozott, pirosas-lilás színű lett és kiemelekedőbb....
Haemangioma a csigolyában
Nyaki ée hátfájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt.Több más probléma mellett a C.VII.és TH.VI.csigolyatestekben 1 cm-es haemangiomára...
Haemangioma?
Tisztelt Doktor Úr/Nő!        Az lenne a kérdésem, hogy a májon lévő haemangioma mennyire biztosan ismerhető fel ultrahanggal? Feltétlenül...