ileo-coecalis nyirokcsomó metastasis

Tisztelt Tóth Judit! Véleményét szeretném kérni a férjem ct leletével kapcsolatba.Csatoltan megküldöm Önnek az alapbetegségének leirását, és műtéteit, valamint a legutólsó ct eredményét. A lelet többségét értem mert már olyan régóta járunk vizsgálatokra hogy megtanultam. Azt is értem hogy rosszabodást látnak. Amit nem értek hogy az ileo -coecális régióban az előző 3 ct-n (két havonta ct vizsgálat) széli halmozású centrálisan necrotikus nyirokcsomót irtak le ami most növekedett. Tehát sajnos mégsem elhalt, ha növekedett? Amit még nem értek hogy mit jelent az elváltozás környezetében lévő peritoneális megvastagodás, és zsirszöveti inhomogenitás és a jobb ureter környeztében is inhomegen zsirszövet.Ezek mit jelentenek és Ön szerint mitől lehetnek? Több fajta, 48 kemoterápiás kezelésen vagyunk túl, és most a onkológus kezelőorvos azt mondta hogy nincs több infúziós kezelés és gyógyszeres kezelésre térünk át egy hónap múlva.Sebész orvosunk szabadságon van, még nem látta ezt a ct-t, de bizom hogy ismét meg lehet műteni, és csak utánna kezdeni ismét az onkológiát. Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Szilágyi I.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza vastagbéldaganat témában

Kedves Kérdező!

A CT lelet véleménye olvasható, ami gyakorlatilag arról szól, amit az onkológus orvosa mondott. Feltehetően az eddigi kezelésekkel szemben ellenállóvá vált a daganat, ezért szükséges újabb gyógyszer adása.Néha csak apró jelekből tudunk erre következtetni, néha pedig mérhető nagyságú a daganat. A zsírszövet beszűrtsége sajnos gyakran jelzi a daganat terjedését.

Nem ismerem a kórtörténetet, de az a gyanúm, nem lehet műtéttel teljes egészében eltávolítani a daganatot, ilyenkor nem előnyös a műtéti megterhelés, inkább a szisztémás terápia felé irányítjuk a beteget.

A vastagbéldaganat kezelésében több lehetőség áll az onkológusok rendelkezésére, amelyekkel hatékony terápiát kaphat a férje.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. augusztus 19., 18:32; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 21:25
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt