Áttétes melanoma gyógyítása

Üdvözlöm! Következő lenne a kérdésem: 2015.januárban Melanoma mal.Clark IV.vertikális növekedési fázia, Breslow: 4.31mm. Betegséget diagnosztizáltak. Volt őrszem nyirokcsomó eltávolítás, PET ct vizsgálat ahol megállapították hogybal axillában nyirokcsomó áttét található. Műtétet javasolták de csak "időnyerésnek". Az volna a kérdésem, hogy hogyan lépjek tovább. Mielőbbi válaszát előre is megköszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza melanoma témában

Kedves Kérdező!

Fontos lenne minél hamarabb lépni az ügy érdekében, mert a műtét óta eltelt fél év elég sok idő.

Az "időnyerés" kifejezés az onkológia, de tovább lépek nagyon sok belgyógyászati, reumatológiai, nőgyógyászati... és sorolhatnám tovább milyen sok betegségre igaz.

A daganatos betegségek zömét nem lehet meggyógyítani (a szó klasszikus értelmében) , viszont hosszú éveket nyerhetünk. Ha ma nem gyógyítható, lehet 2 év múlva már igenis az lesz! Időt kell nyerni, mert aki időt nyer, életet nyer!

Nagyon komoly eredmények vannak a melanoma kezelésében is, elsősorban az un. biológiai terápiák eredményei biztatóak, de a hagyományos, pl. sugárkezelés is sokat segíthet.

Javaslom, hogy mielőbb, késlekedés nélkül keressen fel egy olyan központot, ahol az ilyen daganatok kezelésében nagy tapasztalat gyűlt össze!

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. július 21., 08:42; Megválaszolva: 2015. július 23., 17:21
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Tumormarker
Tisztelt Doktornő, Melanomával 10 éve kezelt / 3.stádium, intron kezelés / jelenleg tünetmentes rokonom béta-2 mikroglobulin szintje 3,310 mg/l- re...
mandula gyulladás
Tisztelt Doktor Nő! 23 éves lányomnál 2016 májusában melanoma maignumot diagnosztizáltak, mikrometasztázissal a hónalji nyirokcsomóban....
Bőrátültetéses melanoma műtét...
Tisztelt Doktorúr! Jún 26-án rosszindulatú melanoma műtéten estem át.Felszinen nagy kiterjedésü volt így jobb alsó lábszáron egy tenyérnyi...
Van-e különbség a immunterápia...
Sajnos a mai nap kaptam készhez az eltávolított anyajegyem szövettanát, amely Melanoma malignum, Breslow 7 mm Clark level IV. prognosztizáltak, ezzel a...
Melanoma prognózis
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Egy közeli ismerősömnél melanomát távolítottak el egy éve a karjáról, ami egy anyajegyből indult.Clark V, Breslow 6....