Lehet-e az intramuscularis haemangioma rossz indulatú?

Kedves Doktornő! Több, mint fél éve érzek állandó fájdalmat bal combomban, 30 cm-rel a térdem felett, mélyen, a csont mellett. Októberben kerestem fel az orvost, ugyanis akkor már sejtettem, hogy ez nem lehet a sport okozta fájdalom. Olyan erős fájdalomról beszélek, hogy gyógyszer szedése nélkül a járás nehézkes, az ülő/fekvő helyzetből való felállás rendkívüli fájdalommal jár. Több vizsgálaton is túlestem (röntgen, MR, kontrasztanyagos MR, CT, UH) . Egy daganatot állapítottak meg, ami intramuscularis haemangioma. Mérete: 30x25x16 mm.Biopszia 2 napja történt CT alatt. Azt mondták, hogy alakjából ítélve nem rossz indulatú, de valószínűleg azért fáj, mert nő, erek burjánzanak benne (? ) . Kérdésem az, hogy a fent említettek figyelembe véve ez az érdaganat lehet-e rosszindulatú?

Dr. Tóth Judit válasza haemangioma témában

Kedves Kérdező!

A haemangiomanak viszonylag egyértelmű képalkotókkal vizsgálva a megjelenése, de azt azért tudni kell, hogy a szövettan ad biztos diagnózist.

A növekedés előfordulhat jóindulatú elváltozásoknál is, de mindenképpen indokolt volt a mintavétel is.

Tudom, ezek a napok nehezen telnek, de a szövettan megérkezéséig próbáljon NE keresgélni az interneten, ne találgasson, sok kellemetlen gondolattól kíméli meg magát....

És még egy nagyon fontos dolog: az ilyen típusú szövettani elkülönítés az átlagnál több kiegészítő vizsgálatot, esetleg konzultációt igényel. Tehát az átlagos 10- 15 nap helyett gyakran hosszabb idő szükséges, az sem ritka, hogy 3-4 hét után születik végleges diagnózis.

Legyen türelmes, ne sürgesse (bármilyen nehéz is kivárni) , mert óriási súlya van a diagnózisnak.

Jó egészséget kívánok! Ha kérhetek egy visszajelzést az eredményről nagyon szívesen venném.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. január 01., 19:08; Megválaszolva: 2015. január 03., 20:51
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Mire vigyázzak?
Tisztelt Tóth Judit Doktornő! 2015.01.19-én heamangioma címmel ellátott kérdésemre nagyon szépen köszönöm válaszát, viszont szeretnék még egy...
Érdaganat
Üdv. A következő a problémám, úgy április közepén egy anyajegyem nagyon csúnyára megváltozott, pirosas-lilás színű lett és kiemelekedőbb....
Haemangioma a csigolyában
Nyaki ée hátfájdalom miatt MR vizsgálaton vettem részt.Több más probléma mellett a C.VII.és TH.VI.csigolyatestekben 1 cm-es haemangiomára...
Haemangioma?
Tisztelt Doktor Úr/Nő!        Az lenne a kérdésem, hogy a májon lévő haemangioma mennyire biztosan ismerhető fel ultrahanggal? Feltétlenül...
Haemangioma?
Két nappal ezelőtt Uh vizsgálaton voltam, mivel hogy 2007.májusában egy melanomát (0, 95mm vastagságu volt) távolitottak el a bal lábszáramról, és...