kemoterapia szepszis utan

Nekem az lenne a kerdesem, hogy sulyos szepszis utan, vastagbelrakkal mutott 59 eves ferfi mikor kaphat kemoterapiat, ill. kaphat-e egyaltalan, egy honapja intenziv osztalyos kezeles alatt all. A szepszis a mutet szovodmenyekent jelentkezett, mivel mutet alatt beltartalom kerult a veraramba. Annyit tudunk jelenleg, hogy nincsenek tavoli attetek, es hogy a daganatot teljes mertekben sikerult eltavolitani, de a pontos szovettant meg nem ismerjuk. Szepszisbol, ill. tudogyulladasbol gyogyult, jelenleg labadozik, felkelni meg nem tud, orrszondan keresztul taplaljak. Felek, hogy tul sokaig fog tartani a felepulese, es annal kevesebb az eselye arra, hogy hatekony legyen a kemoterapia, minel hosszabb ido telik el a mutet ota. Olyat is olvastam mar, hogy tul sok idovel a mutet utan mar nincs is ertelme a kemoterapianak. Azonkivul a szepszis sem egy egyszeru betegseg hosszabb tavon nezve sem, ezert nem tudom, hogy mivel lehet szamolni ezutan. Masreszt mint laikus ugy gondolom, hogy nem lehet annyira elorehaladott az allapota, ha a szepszisbol es a tudogyulladasbol sikerult felgyogyulnia, bar lehet, hogy rosszul gondolom, ez csak egy egyszeru kovetkeztetes.. Megtisztelo valaszukat elore is koszonom.

Dr. Nagykálnai Tamás válasza vastagbél daganat témában

Szövettani lelet hiányában nem lehet a kemoterápiával kapcsolatban nyilatkozni.

Ha meg van a szövettani eredmény, térjen vissza a kérdésre.

Kérdés: 2012. december 01., 21:00; Megválaszolva: 2012. december 05., 09:46
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Vastagbél daganat -folyamatos...
Tisztelt Doktornő! Édesanyám vastagbél daganatos betegsége kapcsán szeretném a tanácsát kérni. Kórelőzmény: 68 éves, korábban kitűnő...
Adenocarcinoma
Kérdés májáttétről
Daganat utókezelés, orvosi mulasztás
Tisztelt Doktornő! Pár napja, hete tettem fel egy kérdést Önnek, 80 éves, egykori orvos édesapám állapotáról. Amennyiben így hirtelen nem...
Jobb oldali hasi fájdalom
2017-ben műtöttek vastagbél daganattal. Azóta rendszeresen járok ellenőrzésre. 2020 márciusban voltam CT-n, szeptember végén laborban, ultrahangon...