Petefészekrák

Kedves Doktor Úr/Nő! Petefészek daganattal műtöttek. A szövettan talált a daganatban rosszindulatú sejteket. Kemoterápiát nem javasoltak akkor, mert úgy gondolták többet árt mint használ. A legutóbbi CT eredmény a kismedencénél talált egy foltot, meg a tüdőnél. Biopsziára küldtek, ahol a hasból vettek mintát, folyadékot tartalmazott, az eredménye sajnos nem jó. Azt mondták, hogy vannak benne rosszindulatú sejtek. A tüdőnek még nincs eredménye. Kérdésem az lenne, hogy vettek vért is, és a vér eeredményből esetleg valami még kiderül e, 100% hogy áttét-e, valószínűleg kemoterápiát kell felvennem, de még nem mondták hány alkalom. Válaszukat előre is köszönöm. Mellékletben küldöm a vérkép eredményét! Vianna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza petefészekrák témában

A petefészekrák részletes szövettanát nem tudom, mert nem írja.

(Ezt a legfontosabb adatot a tisztelt kérdezők gyakran elfelejtik leírni) .

Borzasztóan fontos lenne még:

Milyen műtét történt?

Mennyi idő telt el a műtét óta?

Ha jól értem, akkor a hasi CT -n észlelt "folt"-ból vettek szövettani mintát, és az is daganatsejteket tartalmazott.

A tüdőböl lehet hogy vettek mintát, lehet hogy nem, de itt is valamiféle eredményre várunk.

A labor leletek nem túl tökéletesek, leginkább a magas LDH (laktát-dehidrogenáz) nem tetszik.

Sajnos a labor-leletek között nem látok CA 125 nevezetű tumor-markert, ami a legfontosabb lett volna petefészekrákos esetben.

A nem pontos leírásból következtetve sajnos azt kell mondanom, hogy sürgősen legalább 6 ciklus, de inkább 8 - 9 ciklus kombinált kemoterápiára van szükség (platina-taxán kombinációban) .

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. november 20., 10:56; Megválaszolva: 2012. november 24., 15:17
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
5év alatt 6mellkas CT
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát. Igen volt. Nőgyógyászat negatív. Székletvér negatív. Vese uh volt :kp.kehelyvégben találtak köveket jobb...
Műthető? Gyógyítható?
Édesapámnak két nagyobb kiterjedésű lipómát sebészeti beavatkozással az arcról (jobb fülhöz közeli rész) eltávolítottak 2016-ban, mely kb. egy...
Előző kérdésemhez
T Doktornő Előzőleg melldaganatommal kapcsolatban kérdeztem Önt. Szeretném még kiegészíteni a szövettan leletem mikroszkópos...