Petefészekrák

A segítségüket szeretném kérni! Édesanyám, már két hete nagyon beteg volt, de csak most hétfőn engedte magát kórházba vinni. A következő tünetei voltak: puffadás, étvágytalanság, hasi fájdalmak, szédülés. Az orvosok ma közölték, hogy petefészekrákja van, ami áttétet csinált már a májra és a végbélre. Mennyik az esélyei? Lehet ezt műteni? Nagyon kérem önöket válaszoljanak mihamarabb! Köszönöm előre is!

Dr. Szűcs Miklós válasza petefészekrák témában

Kedves Kérdező!

A leírás alapján sajnos igen súlyos a helyzet. A rosszindulatú folyamat helyileg is átterjedt egyéb szervre, és távoli áttétet is képzett. Ilyen esetben a daganat az utolsó stádiumban van, nem tudom Önöket biztatni sajnos. Azt, hogy tehermentesítő műtét szóba jön-e, az a leletektől függ, mindenképpen beszéljenek a mama kezelőorvosával, mert Ő tud részletes tájékoztatást ajánlani a pontos adatok birtokában. Műtét is szóba jöhet, de csak palliatív jelleggel, amikor pl. a végbelet felszabadíthaták, ami a székletürítést segítheti, de végleges megoldást ez sem jelent. Mielőbb kérjenek teljes tájékoztatást. Kitartást, és sok erőt az édesanyjának!

 

Kérdés: 2010. január 03., 23:31; Megválaszolva: 2010. január 03., 23:31
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Petefészekdaganat
Tisztelt Doktornő/úr! Nőgyógyász hüvelyi ultrahangvizsgálat alkalmával talált a bal petefészkemben egy cisztát, melyről ezt írták: Jobb o....
Petefészekrák
Jó napot kívánok! A hugom 24 éves. Májusban 2.75cm átméröjű cisztát találtak a petefészkében, ami az októberi mütét során szétdurrant, de...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...
Vérzészavar