• Petefészekrák műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Drnő!

        Édesanyámat három hete megműtötték. Kivették a bal petfészkét, a daganat eltávolításának céljából, viszont a belekről nem tudtak minden levenni. A májon meg utólag nem találtak daganatot, tehát oda nem volt áttét.

        Most az onkológián van, a vérében a tumormárker azt mondták elég magas, pontosn 1248, ez mit jelent? mire számítsunk?

        Az orvosok azt mondják minden attól függ, hogy hogy reagál a kemoterápiára a szervezete, amit hamarosan kapni fog, csak még túl gyenge.

        A múltkor levelemben még azt írtam, hogy a máján is van, és gondolom, hogy ezért válaszolta azt, hogy az utolsó stádiumban van, de így hogy a májon nincs így melyik stádiumba "sorolható".

        Hálás köszönetem előre is!

        WEBBeteg szakértő válasza a petefészekrák témában

        Kedves Kérdező!

        Így már valóban jobb a helyzet, azért nagyon nagy különbség, hogy nincsen távoli áttét, viszont az, hogy a belekről nem lehetett tökéletesen eltávolítani a daganatot, nem olyan jó jel. Ami biztos, hogy a tumormarkert arra lehet használni, hogy ha a kemoterápia hatására csökken a szintje, akkor az biztató jel lesz. Valóban ettől függ most a helyzet, hogy hogyan reagál a kezelésre az édesanyja. Nagyon sok erőt, és kitartást kívánok Önöknek, biztassák a mamát is, ilyenkor neki a legnehezebb.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-10 18:46:52; Megválaszolva: 2010. február 10., 18:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: