Áttétek?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Édesanyámnak 4 éve II/B. stádiumú méhnyakrákja volt, melyet nem műtöttek, az orvos akkor azt mondta, édesanyám nagy hasa miatt körülményes lenne a műtét. A daganatot sugárterápiával kezelték. Sajnos idén július 02-án végbéldaganattal megműtötték édesanyámat, de a daganatot nem távolították el, sztómás beteg lett. Az alábbiakban leírom a vizsgálati eredményt. Kérem szépen Önt, mihamarabb válaszoljon levelemre, mit jelentenek a leírtak, milyen stádiumú lehet a betegség, és kérem, írja meg, milyenek az életkilátások. "Mikroszkópos leírás: Mikroszkóposan cseplesz részleteket látunk, amelyben a zsírszövetet szinte teljesen infiltráló malignus daganat áttétje azonosítható. A daganat fészkeket képez. A fészkeket felépítő sejtek laphám karakterűek, a nagyobb fészkekben némi polaritás is mutatkozik. A daganatsejteknek változó szélességű eosinophil cytoplasmája, elmosott sejthatáraik vannak, a fészkek centrumában pedig szarugyöngyök képződnek. A tumorban kisebb-nagyobb necrosisok is megfigyelhetők. Ezekben a szövetrészletekben mirigyesen differenciált daganatból származó áttétképződés nem észlelhető. A beteg anamnaesise alapján a jelen tumort a korábbi cervix carcinoma áttétjének tartjuk. Pathologiai diagnózis: Carcinoma planocellulare keratoides metastaticum omenti. Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nagyon meg vagyunk ijedve, kérem, nyugtasson meg minket! Annyira jó ember az édesanyánk, soha nem ivott, nem cigarettázott, 5 gyermeket nevelt fel tisztességesen, egyiket már sajnos elveszítette. Édesanyám csak annyit tud a betegségéről, hogy végbélrákja van, hogy a műtét sikeres volt, és következik az onkológiai kezelés. Nagyon meg akar gyógyulni, és sokszor mondja is, leginkább az unokái miatt, és persze miattunk is még szeretne pár évig köztünk lenni. Amit persze mi is nagyon szeretnénk! ..... én személy szerint úgy érzem, ha elveszíteném az édesanyámat, abba belerokkannék. Nagyon kérem mielőbbi válaszát! Tisztelettel: Máté Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza daganat témában

Kedves Erika!

Sajnos a leírás alapján a korábbi méhnyakrák hasürgeti áttétei alakultak ki. Ebben a stádiumban a betegség már nem gyógyítható, az elfogadható életminőség fenntartása a cél.

Kérdés: 2012. július 27., 22:40; Megválaszolva: 2012. július 30., 21:09
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt
Majmegnagyobbodas