Tüdőben talált novum elváltozások

Tisztelt Szakértők! A nevem Péter István. 2008- ban műtöttek vastagbél, vakbél daganat illetve nyirokcsomó daganattal. 8 kemoterápián estem át azóta tünetmentes vagyok. 2012. júliusában ct vizsgálaton voltam és a jobb tüdő 3. szegmentumában egy kb. 10mm -es subpleurális, a 6. szegmentumban szintén subpleuralisan kb. 7 mm-es, szintén a 6. szegmentumban subpleuralisan egy 6 mm -es nodulus ábr. melyek előző vizsgálattal összevetve novum elváltozások. A bal tüdőben körülírt denzitáseltérés nem található. Egyebekben a mellkasi status változatlan. A mediastinumban leírt nycsk.-k változatlan méretben jelenleg is ábr. A hasi, kismedencei status nem változott. J.o. hemicolectomia utáni állapot. Lokál recidivára utaló jel nem található. Csontablakkal áttekintve destructio nem észlelhető. Vélemény: A jobb tüdőben látott novum gócok met. lehetőségét felvetik. Szoros követés jav. Ez volt a diagnózis. Kérem magyarázzák el nekem hogy ez pontosan mit jelenthet illetve mik a lehetőségeim?!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza daganat témában

A jobb tüdőfélben a korábbi vastagbél daganat áttétei alakulhattak ki, a legnagyobb valószínűsége ennek van. Komplett tüdőgyógyászati kivizsgálás, mellkassebészeti szakvizsgált indokolt.

Kérdés: 2012. július 27., 11:48; Megválaszolva: 2012. július 30., 20:54
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt
Majmegnagyobbodas