JANUVIA, HUMALOG-LANTUS

KOMBINÁLHATÓ E (és felírható e mind a három) II. tip.-u cukorbetegségnél A JANUVIA TABLETTA A HUMALOG-, plusz LANTUS insulin Kérdzem azért, mert a Mercforminos(mindenféle létező hatóanyag tartalmú és hatásmechanizmusú tabletta hasmenést okozott. Amikor a Janoviát javasolták egy szanatóriumban helyette, akkor még nem volt törzskönyvezve. A gondozóban csak annyit mondtak, hogy nem megy együtt. (nem fejtették ki, hogy miért.) Azóta a cukraim az égben vannak. A HUMALOGBÓL a 13, 14, 16 NE helyett már 20, 22, 24NE-t adok és LANTUS-ból a 29 NE helyett már45 NE-t de még mindig nem értem el a régi (normálérték, -vagy közeli értékeket) /Egyébként közgyőgyellátott rokkant nyugdíjas vagyok/. Válaszát várva maradok tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Felszeghy Enikő válasza cukorbetegség témában

Kedves Kérdező!

A Januvia adása nem ellenjavallt az inzulin adása mellett, bár kétségtelen, hogy ha már napi 4xi inzulint kap, akkor nem szoktuk adni a per os antidiabetikumokat. Ennek ellenére, ha a vércukorszintjei nem alakulnak az alkalmazott terápia mellett, érdemes megbeszélnie a gondozó orvosával a kiegészítő terápiát. Egyébként pedig lehetséges, hogy a Humalog helyett inkább a Humulin R-t lenne érdemes alkalmazni Önnél, annak elhúzódóbb a hatása az étkezések után és az segíthet abban, hogy a vércukor értékek ne emelkedjenek meg egy-egy étkezés után.

Dr. Felszeghy Enikő
Dr. Felszeghy Enikő gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus
Kérdés: 2011. január 16., 11:48; Megválaszolva: 2011. január 17., 14:12
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra