• Gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Cukorbeteg édesapámnak a vizeletében a mikroalbumin szintje:65, azzal mit lehet tenni, hogy lejjebb menjen? érszükületére felírtak neki Detralex, Chinotal gyógyszert. mellette szed Nootropilt is. az lenne a kérdésem, hogy a detralex nagyon drága, hogy azonos hatóanyagú készítmény létezik, vagy esetleg másfajta de jó készítményt tudna ajánlani? érszükületére mind a két fajtát ( Detralex,Chinotal)kell szednie élete végéig illetve, hogy nem gond-e mellette szedni a Nootropilt. Válaszait előre is ksözönöm! Tisztelettel: Ferenc.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a cukorbetegség témában

        Kedves Ferenc! A Detralexhez hasonló készítmény nem létezik, a gyógyszer kiválósága miatt mindenképpen ajánlanám édesapjának, hogy szedje. A többi gyógyszer is érrendszeri hatású, ha a kezelőorvosa felírta, javasolta, akkor célszerű utasításait követni. A cukorbetegség előrehaladásával, illetve az életkorral a vesefunkció romlik, ennek egyik követésére alkalmas módszer a mikroalbumin ürítés. A legjobban úgy csökkenhet ez az érték, ha az előírásoknak megfelelően étkezik, mozog, szedi gyógyszereit a beteg, vagyis karban tartja cukorbetegségét, odafigyel önmagára.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 08., 20:14; Megválaszolva: 2010. szeptember 14., 06:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: