• Alacsony vércukorszint terhelés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A terheléses vércukor/inuzulin vizsgálat eredményeim a következőek: Glucose 0perc:4.51 Glucose 120perc 1.81 isulin0perc:5.00 insulin120perc 11.16 .A vizsgálat közben elég rosszul is lettem. A Doktorúr mit tanácsol, milyen kezelés szükséges az alábbi eredményekkel? Esetleg ez lehet az oka, hogy nem sikerül teherbe esnem másfél éve? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a vércukorszint témában

        Kedves Kérdezőnk!

        Amennyiben túlsúlyos, akkor ez a lelet valószínűsíthet inzulinrezisztenciát és túlzott inzulinválaszt, amely alacsonyabb vércukorértékekhez, így rosszulléthez vezet. Ilyen esetben szükséges a gyakori kis étkezés, a rendszeres fizikai aktivitás. Van olyan, amikor policisztás ovárium szindrómában is kimutatható inzulinrezisztencia hasonló vércukorterheléssel, ilyenkor a háttérben álló inzulinrezisztencia lehet a felelős a meddőségért. Ebben az esetben a testtömeg csökkentésen és a rendszeres fizikai aktivitáson túl a Metformin terápia kedvező hatású lehet.

        Amennyiben ezen állapotok nem állnak fenn, és egyébként is szokott akár eszméletvesztést is okozó alacsony vércukorértéke lenni, a háttérben felmerülhet a hasnyálmirigy inzulintermelő jóindulatú daganata. Ennek mindenképpen a kivizsgálása szükséges. 

        Tisztelettel: Dr. Laczkó Andrea


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-26 11:33:19; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés