• Magas cukor ürités

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        A fiam 10 éves és 3 éve cukros. A mért cukorértékei általában megfelelőek, de a vizeletben mért cukorertékek igen magasak pár hónapja.Nem értem hogyan lehetséges ez, és mi okozza? Mikor mérünk nagyon odafigyelünk, inkább többször szúrjuk az ujját biztos jó-e az eredmény. A diétát betartjuk, az inzulin adagolásra is figyelünk, ne inzulin púpba adjuk.De ennek ellenére ahányszor megyünk ellenőrzésre a vizeletben 20on felüli eredményeket kapunk. Mi lehet a baj?

        Köszönettel:Erica

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cukorbetegség témában

        Tisztelt Kérdező!


        A vizelet cukorürítését több tényező is befolyásolja. Általában párhuzamosan változik a vércukorértékkel. 10 mmol/l vércukorérték esetén a vese is üríti a cukrot, úgyhogy megjelenik a vizeletben.
        Azt írja, hogy odafigyelnek a mérésre, többször szúrják, hogy biztos jó-e az eredmény. Amennyiben a vércukormérő jó és megfelelő volt a vércsepp, teljesen felesleges ellenőrizni több szúrással, hogy biztos jó-e a mérés. Biztos hogy jó. Inkább a szúrásokat, vércukorellenőrzéseket naponta többször lenne célszerű végezni. Azért, hogy kiderülhessen, hogy esetleg valamelyik étkezés után nem emelkedik-e mégis magasra a vércukorérték. Amennyiben a rendszeres vércukorellenőrzés eredményei és a HbA1C érték alapján is rendezett a szénhidrátháztartás, akkor a vizeletben észlelhető  cukorürítésnek más okát kell keresni. Ebben az esetben kérje a gyerekgyógyász kezelőorvos segítségét.

         

        Üdvözlettel: Dr. Laczkó Andrea, diabetológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 23:17:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: