Cukorbetegség? Inzulinrezisztencia?

Kedves Doktornő, segítséget szeretnék kérni a terheléses cukor és inzulin laborleletem értelmezéséhez, illetve érdeklődni szeretnék az alábbiakkal kapcsolatban, hogy mitévő legyek. Ez már cukorbetegség, vagy IR? Ha igen, mivel lehet kordában tartani avagy kellenek újabb vizsgálatok? Cukor 0 perces: 4,6 60 perces: 2,9 120 perces: 3,6 Inzulin: 0 perces: 7,7 60 perces: 15,7 120 perces: 13,1 HOMA Index: 1,6 Előre is köszönöm válaszát.

Dr. Tänczer Tímea válasza inzulin rezisztencia témában

Kedves Kérdező!

Ez semmiképpen nem cukorbetegség, IR -nek sem egyértelmű. A terheléses vércukor értékek igen alacsonyak és az inzulin szint bár nem lényegesen magas, de lassan csökken. A vérvétel remélem technikailag megfelelő volt, ha igen akkor felszívódási probléma is felmerül.

A panaszok, egyéb személyes paraméterek ismeretében mondható végleges vélemény. keressen fel diabetológus-endokrinológus szakorvost.

üdvözlettel

Tänczer Tímea

Kérdés: 2022. február 04., 16:35; Megválaszolva: 2022. február 05., 08:01
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Inzulinrezisztencia?
Tisztelt Doktornő! 3 pontos inzulinrezisztencia vizsgálaton voltam, és szeretném megtudni, hogy az eredményeim alapján a továbbiakban szükséges-e...
Inzulin rezisztencia
Fruktóz, rosszullét
Cukorbetegség , IR
Az értékek utalhatnak inzulin...
Tisztelt Doktornő! A problémám tavaly novemberben kezdődött, amikor is egyfajta gyengeséggel járó szédüléses rosszulléteket tapasztaltam és ezek...