GDM - utógondozás

Tisztelt Doktornő! Diétával kezelt GDM-es terhesség (éhomi glükóz: 4,0 mmol/l; 60 perces: 9,7, 120 perces: 8,5 mmol/l) után 3,5 hónappal (szoptatás alatt) a következő eredménye lett a terheléses vizsgálatnak: Glükóz 0’ 5.1 mmol/l (normál érték 3.0-6.0) Glükóz 60’ 6,6 mmol/l Glükóz 120’ 5,1 mmol/l (normál érték 3.8-7.8) Inzulin 0’ 3,7 uIU/ml (normál érték 1.9-23) Inzulin 60’ 49,77 uIU/ml Inzulin 120’ 45,4 uIU/ml Érdeklődnék, hogy ezek az értékek mire engednek következtetni. A diétát részben tartom azóta is (ch-t nem számolok, de az alapanyagokat tartom) . Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Tänczer Tímea válasza GDM utáni cukorterhelés témában

Kedves Kérdező!

Jelenleg szénhidrtáanyagcsere -zavar nem igazolható. Jelzetten magasabbak, nehezebben csökkennek a terheléses inzulin szintek. Egyenlőre mediterrán diétát , egészséges életmódot, és 2 évente ismételt terhelést javaslok, amennyiben szeretnének újabb terhességet vállalni, akkor érdemes esetleg gyógyszeresen is kezelni.

Üdv:

Tänczer Tímea

Kérdés: 2021. szeptember 22., 15:48 ;Megválaszolva: 2021. szeptember 22., 19:00
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Terhességi cukorbetegség
Tisztelt Doktornő! Segítséget szeretnék kérni az alábbi itthon ujjnegyből mért cukor értékekkel kapcsolatban: Éhgyomorra mért: 4,4 Étkezést...
Inzulinrezisztencia, vagy valami más?
Kedves Tímea, Körülbelül 3 hónapja fedezték fel nálam az inzulinrezisztenciát. Jártam ezzel kapcsolatban diabetológusnál, aki enyhènek...
Inzulinrezisztencia
Terheléses cukor
Jó napot! Terheléses vizsgálatom eredménye a következő képpen alakult: Vércukor (Accu-Chek):: 5,9 mmol/L Glükóz (fluoridos csõ) 5,0 mmol/L...
Inzulinrezisztencia