• Cukor és inzulinvizsgálat eredményének kiértékelés kérése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Feleségemmel 2 éve szeretnénk babát, minden vizsgálatot elvégeztettünk értékeink rendben vannak. Cukorterhelésen is voltunk, ennek eredményeit szeretném ellenőriztetni feleségem esetében(33 éves/52kg/164cm): Éhgyomri glukóz (plazmából) 4,9 mmol/l 60 perces glukóz 3,6 mmol/L 120 perces glukóz 3,4 mmol/L Inzulin 3,8 mIU/L Inzulin 60 perc 38,0 mIU/L Inzulin 120 perc 14,6 mIU/L Inzulin rezisztencia (HOMA index) 0,83 Szeretném megtudni, hogy a fenti értékek kapcsán szükséges e részére további vizsgálat, esetleg ezen értékek alapján lehetnek-e nehézségeink a babavárással? Egészségesen táplálkozik, hetente több alkalommal sportol, nem dohányzik és kerüli a cukros italokat, ételeket. Segítségét előre is köszönöm, Tamás

        Dr. Tänczer Tímea válasza a cukorterhelés, meddőség témában

        Kedves Tamás! Az OGTT alapján szénhidrátanyagcserezavar, vagy prediabétesz nem áll fenn. A HOMA index is normál tartományba esik, nem utal izulinrezisztenciára. Érdemes tovább vizsgálódni, addig is a rendszeres testmozgás és a mediterrán diéta mindenképpen nagyon hasznos. Érdemes egyéb okokat is vizsgálni, pajzsmirigy betegség, lisztérzékenység, nőgyógyászati eltérések. Üdvözlettel Tänczer Tímea


        Kérdés: 2019. július 04., 16:14; Megválaszolva: 2019. július 11., 15:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: