Hirdetés
      • Terheléses cukorvizsgálat értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr /Doktornő! A következő eredményt kaptam terheléses cukorvizsgálaton, kérem nézze meg és adjon tanácsot, hogy ez most mennyire rossz, van e szükség kezelésre? 188 cm és 88 kg vagyok. Továbbá a normál laborban a koleszterin(6,5), triglicerid(3), húgysav(436) szint enyhén emelkedett szokott lenni már 2 éve, de ezekre semmit nem szedek. Panaszok :hetente többször felelek éjszaka remegésre és nehezen tudok visszaaludni, olyankor vizelni is ki szoktam menni immár 3 hónapja Semmi egyéb nem volt. A terhelés után mintha elszédültem volna, és zúgott a fülem, illetve kába voltam fél napig. Glükóz - 0p:4,6 60p:8,2. 120p:2,4 Inzulin- 0p:10,6 60p:258,9! 120p:26,5 mIU/l Akkor ez most inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség lenne? Köszönettel Robi

        Dr. Tänczer Tímea válasza a cukorterhelés, alacsony vércukor érték témában

        Tisztelt Róbert! A terheléses vizsgálat alapján cukorbetegség nem diagnosztizálható. A testtömeg indexe( BMI) normál tartományban van. A cukorterhelés során jelentős inzulin kiáramlás volt megfigyelhető, mely a 120. percben kórosan alacsony vércukor értéket eredményezett. Ez magyarázhatja a szédüléses rosszullétet a vizsgálatot követően. Figyelembe véve a normál testsúlyát és a társbetegségeit mindez jelezhet hajlamot a cukorbetegség kialakulására, és további követést igényel. Mediterrán diéta, napi 5x étkezés, rendszeres testmozgás, és időszakos labor kontroll tanácsolt. Üdvözlettel: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2020. január 08., 06:47; Megválaszolva: 2020. január 11., 19:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: