• Inzulinrezisztencia gyanúja fennállhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktornő! Elmentem cukorterheléses vizsgálatra és meg is kaptam az eredményeket, melyeket nem látok fúl fényesnek. Ön szerint ez utalhat inzulin rezisztenciára? Segítségét előre is köszönöm. Glukóz 4,6 mmol/l Glukóz 60 perc 7,8 mmol/l Glukóz 120 perc 5,0 mmol/l Inzulin 4,6 uIU/ml Inzulin 60 perc 42,66 uIU/ml Inzulin 120 perc 31,3

        Dr. Tänczer Tímea válasza a cukorterhelés, inzulin rezisztencia témában

        Tisztelt Kérdező! Jó hír az, hogy nem lett lapos az OGTT görbéje, szénhidrát anyagcsere zavar nem detektálható, a 120 perces inzulin még jelzetten magas, jelentős inzulin rezisztenciát ez nem mutat, és a tartós szédülést sem magyarázza. Üdvözlettel: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2020. április 29., 18:12; Megválaszolva: 2020. május 05., 19:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr.Nő, Dr.Úr! A jobb lábam, főleg a combom, kisebb mértékben a vádli és az ágyéki rész duzzadásával kapcsolatban kérnék tanácsot. A jobb vádlim 1, a combom 4 cm-el nagyobb mint a bal. A duzzadás enyhébb formában már év eleje...