• Mehetek cukorterheléses vizsgálatra?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy most májusban mehetek-e cukorterheléses vizsgálatra, ha utoljára február 11-én voltam? Úgy tudom, hogy kb három hónapot kell várni a vizsgálatok között, és akkor biztosan megbízható eredményt kapok. Na most azért kellene még egyszer elmennem, mert ami februárban volt, az csak cukrot nézett és inzulinszintet nem. Az endokrinológus doktornő azért utalt be még egy vizsgálatra, mert a 90 perces cukorértékem eléggé leesett (habár nem éreztem meg különösebben). Tehát az ehomi értékem 4,8 volt és a 90 perces pedig 2.8, ami nagyon alacsony. Tehát eléggé aggódom, hogy valami baj lehet esetleg és szeretnék minél előbb túlesni ezen a vizsgálaton. Ön szerint akkor elmehetek már biztonsággal a vizsgálatra vagy még várnom kellene? Illetve ez Ön szerint jelezhet inzulinrezisztenciát? Otthon amúgy szoktam mérni étkezések után és előtt a vércukor értéket és általában jó értéket kapok, tehát nem szokott étkezések után a cukrom leesni. Üdvözlettel, MN

        Dr. Tänczer Tímea válasza a cukorterhelés, alacsony vércukor érték témában

        Kedves Kérdező! A cukorterhelés ismételhető. Érdemes standard módon végezni, a technikai hibák kizárása miatt. A vizsgálat helyes módjáról tájékozódhat weboldalunkon, vagy egyéb internetes fórumokon. Nincs szükség 30 percenkénti vérvételre, óránként, ( 0,60,120 percben végezzenek vérvételt vércukor és szérum inzulin szint meghatározást. Üdvözlettel: Tänczer Tímea


        Kérdés: 2020. április 25., 15:35; Megválaszolva: 2020. április 26., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.