Csontritkulás gyógyítása mozgással.

Tisztelt Szakorvos! Csontritkulásom az L1, 2, 3, 4 Szakaszon -2.7. A kapott gyógyszereket:Evista, Juveritált nem bírja a gyomrom. Próbálkozom alternatívákkal is:nordik wokingozom másnaponta, tornázok, kálciumban gazdag ételeket eszem, kivéve a tejet/tejérzékeny vagyok/mákolajat, szezámot, lenmagolajat eszem, kölest, hajdinát. Most a Flabelosról olvastam, jó lehet a csontoknak. Protelost ajánlott most a Doktornőm, talán bírja a gyomrom./a Béres kálciumot sem bírom. Kérdésem: ha a gyógyszereket nem tudom szedni, pótolhatom-e a fentiekkel a csontsűrűséget? Még vízi tornát ajánlott a Doktornő. Azt is megpróbálom, csak gyógyszert ne kelljen szedni.Refluxom van, gastriris /volt gyomorműtétem-gyomor repedés miatt-ez egy baleset volt/ Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a csontritkulás témában

Kedves Kérdező! A mozgás, amit függőleges testhelyzetben végzünk, mindenképpen javítja a csontsűrűséget. Igazából mindegy, hogy mit mozog ilyen módon, tehát a Flabélos nem tesz hozzá semmi különöset a a kezeléshez a többi mozgásformához képest. A csontritkulás kezelésében alkalmazott gyógyszerek általában szükségesek a csontminőség érdemi javításához. Nem feltétlen szükséges őket szájon át szedni, amennyiben nincs ellenjavallat, néhány gyógyszert be lehet adni vénás injekció formájában is. Alapvető fontosságú azonban - amiről nem írt semmit sem - a D vitamin szedése! A csontritkulás kezelésének alapja a megfelelő D vitamin és kálcium pótlás. Egyes esetekben már ettől növekedhet a csontok ásványianyag tartalma, így mindenképpen javaslom, hogy szedjen D vitamint és számolja ki, hogy mennyi kálciumot fogyaszt naponta. Utóbbi pótlása csak akkor szükséges tabletta formájában, ha nincs meg a megfelelő napi bevitel. Ha a D vitamin és a kálcium pótlás rendben van, akkor gondolkodjon a gyógyszeres csontritkulás kezelésről. Orvosa biztosan segít megtalálni a megfelelő megoldást. Kérdésére a konkrét válasz: nem hiszem, hogy a leírt módszerrel a gyógyszerszedést teljesen kiválthatja. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2013. szeptember 20., 14:17; Megválaszolva: 2013. szeptember 25., 15:59
Kérdések és válaszok: Csontritkulás
D vitamin adagolása
D vitaminnal szedésével kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az a napi mennyiség,amit károsodás nélkül szedni lehet. Én évek óta (6-7...
Melyik jobb?
Melyik a jobb értékű lelet: totál T-score 0.89, vagy 1.91? Tehát,ha elsőről változott az érték három év múlva másodikra, akkor javult,vagy...
van-.e csontritkulásom?
elmentem csontritkulás mérésre, sajnos a kapott eredményekhez nem értek.Bemásolom az eredményeket:DXA Area/cm2/ BMC/G/ BMD/G/CM2/ T-SCORE Z SCORE NECK...
Patológiás bordatörések
T. Doktornő! 39 éves nő vagyok, túlsúlyos. Januárban megroppant az egyik bordám, jobb oldalt a mell alatti részen, trauma közvetlenül nem érte...
DEXA lelet értékelése
Tisztelt Doktornő! Próbáltam csatolni, a Dexa leleteimet, de folyton kiirta hogy túl nagy. Ezért idemásolom: (Nagyváradon, Romániában...