Milyen vizsgálatot javasol?

Tisztelt Címzett! 7 évvel ezelőtt csontritkulást diagnosztizáltak nálam, és az okként a születésem óta fennálló laktózérzékenysegemet jelölték meg. D-D-vitamt, és calciumot írták fel. 2 évvel ezelőtt kiderült, hogy nagyon alacsony (13) a d-vitamin szintem, valószínűleg nem épül be. Reális az, hogy valóban az okozza a csontritkulást, hogy minimális tejterméket fogyasztok? Mikyen vizsgálattal lehet kideriteni, hogy miért nem épül be a D-vitamin? Több orvosnál voltam, több vizsgálaton átestem, sem glutén, sem lisztérzékeny nem vagyok, mindenkitől ugyanazt a választ kaptam, a laktózérzékenyseg a gond. Nem tudom mennyire lényeges információ Önnek, de egyáltalán nem eszem gyümölcsöt, nem szeretem egyiket sem, ezen és a tejtermékeken kívül igyekszem változatosan étkezni. Előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza csontritkulás témában

Én nem gondolnám, hogy a laktóz intolerancia és a következményes tejtermék-kerülés magyarázná a korai csontritkulást (a D-vitamin felszívódás zavarát pedig biztosan nem magyatrázza) . Mindenképp érdemes lenne megtalálni az optimálisan felszívódó D-vitamin és Ca készítményt, és ezeket folyamatosan használni.

Kérdés: 2020. október 14., 11:04; Megválaszolva: 2020. október 16., 18:57
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Alkohol probléma
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj