• Milyen vizsgálatot javasol?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! 7 évvel ezelőtt csontritkulást diagnosztizáltak nálam, és az okként a születésem óta fennálló laktózérzékenysegemet jelölték meg. D-D-vitamt, és calciumot írták fel. 2 évvel ezelőtt kiderült, hogy nagyon alacsony(13) a d-vitamin szintem, valószínűleg nem épül be. Reális az, hogy valóban az okozza a csontritkulást, hogy minimális tejterméket fogyasztok? Mikyen vizsgálattal lehet kideriteni, hogy miért nem épül be a D-vitamin? Több orvosnál voltam, több vizsgálaton átestem, sem glutén, sem lisztérzékeny nem vagyok, mindenkitől ugyanazt a választ kaptam, a laktózérzékenyseg a gond. Nem tudom mennyire lényeges információ Önnek, de egyáltalán nem eszem gyümölcsöt, nem szeretem egyiket sem, ezen és a tejtermékeken kívül igyekszem változatosan étkezni. Előre is köszönöm

        Dr. Plósz János válasza a csontritkulás témában

        Én nem gondolnám, hogy a laktóz intolerancia és a következményes tejtermék-kerülés magyarázná a korai csontritkulást (a D-vitamin felszívódás zavarát pedig biztosan nem magyatrázza). Mindenképp érdemes lenne megtalálni az optimálisan felszívódó D-vitamin és Ca készítményt, és ezeket folyamatosan használni.


        Kérdés: 2020. október 14., 11:04; Megválaszolva: 2020. október 16., 18:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: