Étvágytalan az egyik koraszülött ikerlányom, mi lehet a baj?

Tisztelt Doktornő/Úr! 4, 5 hónapos ikerlányaim vannak. koraszülöttek voltak 35 hétre születtek. sajnos mostanában az egyik nem akar enni és etettéseknél sír nem akar enni és megfeszíti magát. csak állva akar enni úgy hogy sétálunk vele de mostanában már ez sem jön be. júniusban staphylococcus aureus baktériumuk volt amire először unasynt majd ceclorettát majd tobrex szemcseppet kaptak az orrukba. Mára ez elmúlt de most meg a vizeletében E. coli baktériumot találtak amire nem adtak semmit. Lányom most már egyre kevesebbet eszik régebben megette a 200-220g most jó ha a 170 g megeszi. 3, 5-4 óránként eszünk. ha többet alszik akkor még csak csak megeszi de ha nem akkor egyáltalán nem akar enni. A szopásról is leszokott csak cumisüvegből eszi meg a lefejt anyatejet. Kérem segítsen mert már nagyon elvagyuk keseredve.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a csecsemőgondozás témában

Kedves Édesanya! Több fontos dolgot nem írt le, hogy kislánya/i mekkora súllyal születtek, ill. jelenleg hány kilógrammosak, hogyan fejlődtek ez idáig. Az étvágytalanabb kislány fogyott-e mostanában, fennáll-e nála valamilyen maradandó betegség, járnak-e a babával valamilyen szakrendelésre, mit eszik, folyadékot mennyit fogyaszt, hányás/bukás fennáll-e, milyen rendszerességgel és milyen minőségű székletet ürít, zajlik-e/zajlott-e mostanában bármilyen fertőző betegsége, láza volt-e, milyen laborvizsgálatai voltak, fennáll-e vashiány? Ilyen esetben ezek nagyon fontos információk! A vizeletéből kitenyészett E. Coli baktérium feltehetően nem szignifikáns, azaz <105 csíraszámban tenyészett ki, ezért nem kapott rá kezelést! Minden csecsemőnél előfordulhat átmeneti „étvágytalanság”, ennek gyakran teljesen banális okai lehetnek, pl.: nagy meleg, zajló (akár nagyon „enyhe”) fertőzés, fogzás, stb. Leírás alapján a kislány a korábbiakhoz képest eszik kevesebbet, az Ön által említett kb. 6*170 g a babája életkorában nem tűnik nagyon kevésnek, de nemcsak mennyiségileg, hanem minőségileg is nagyon fontos a megfelelő étrend és kalória bevitel. A szopásról könnyen leszoknak a kisbabák, ha megismerik a cumisüveget, hiszen ez a „könnyebbik út”, nem kell az ételért megdolgozni! Ha az étvágytalanság továbbra is fennállna, folyadékot is elégtelenül fogyasztana, súlya stagnálna vagy csökkenne, mindenképpen szükséges további intézet (kórház, klinika) által irányított kivizsgálás!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 28., 14:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 12:10
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
Lassú gyarapodás az első 2 hónapban
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba