Hirdetés
      • Fityma repedés csecsemőnél

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! 10 Hónapos kisfiam fitymája egyik pelenkázás alkalmával kicsit hátra húzódott. Mivel tudom, hogy nem szabad bántani, erőltetve húzogatni, aggódom, hogy nem esett e baja. Azt szeretném kérdezni, hogy mire figyeljek? Milyen tünetekből fogom látni ha mégis baj van? ha berepedt, ami utána tudom, hogy heggel gyógyul, azt látom szabad szemmel is, mindenféle bolygatás nélkül? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Balogh Andrea válasza a Fityma, Csecsemő témában

        Kedves Kérdező! A fitymát nem baj ha minden fürdetéskor naponta 1x óvatosan csak ameddig engedi hátrahúzza, mert alá begyűlhet popsikrém, később váladék ami fertőzést, kellemetlen szagot okozhat. Tehát ha kicsit hátrahúzódott semmi baj. A berepedés során sír a baba mert fájdalommal jár és időnként vérzik és szabad szemmel is látható, illetve duzzanat is fellép általában. Ilyenkor óvatosan Betadin oldattal át kell mosni illetve kamillateával. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2016. január 21., 22:18; Megválaszolva: 2016. január 24., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: