• Bőr-emésztés-tisztítókúra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Kb. egy hónapja írtam önöknek a bőr-emésztés problémámmal, és felvetették, hogy bőrgyógyásznál voltam-e. Természetesen voltam, nem is egynél, de csak azért most írok, mert eddig vártam az eredményekre. Az emésztési problémámat (rendszertelen székelés, enyhe szúró érzés a köldöknél, hasmenés-székrekedés, nagyon világosbarna széklet, gyakran zsírszerű nyákos, vér sosem volt benne, legalább is látásra) betudtam a rendszertelen, helytelen életmódomnak, ezzel párhuzamosan elkezdtek megjelenni rajtam nagy gyulladt aknék (sokszor szimmetrikusan a tarkón, állszegleten, nyakon, háton), illetve a hajam nagyon elkezdett korpásodni, hullani (2-300 hajszál/nap). Eleinte próbáltam minden vény nélküli szert a hajamra (Selsun Blue, Squamed, Nizoral, T-gel, H&S, csalánfőzet, O’Rising stb.). Első bórgyógyász Seborrhea Dermatits-t állapított meg és kénes sampon, illetve Mikogal, Elocom váltakozó használatát javasolta, második demodex atkát mutatott ki Chulevandeevi sampont-tonikot ajánlott, harmadik Seborrhea Capitis-t mondott, terápiaként Sal-kénes, alkoholos oldatot, és kevertetett Nizoralos sampont írt fel. Illetve az emésztésem miatt 2 hétig Kliont is szedtem. Demodexet hallomásból sem ismerte. Negyedik, ő inkább hajgyógyász volt, megállapította, hogy nem férfias kopaszodás, hanem belső probléma áll a háttérben, egy biorezonanciás műszerrel megvizsgált és enyhe máj-epe működési zavart, közepes Ca, enyhe Zn hiányt mutattot ki, illetve nagyon vékony hajszálat, atrófiás hajhagymát, vitaminhiányos, gyulladt, elvékonyodott fejbőrt. Javasolt Oltre multivitamint, gyógyteát. A hatodik ő azt mondta, hogy férfias kopaszodásom van, illetve pubertáskori acne-k. Elég fura volt tudomásul venni, hogy mire kinövök (23 évesen) a pubertásból, addigra nem lesz hajam a férfias kopaszodástól, de neki van orvosi diplomája nem nekem. Ő Androgen alopecia-t, Telogen Effvlumot állapított meg és Alpecin használatát javasolta. A hetedik egy belgyógyász, ő vércsepp analízis során kimutatta, hogy súlyos bélflóra zavarom, savas PH-m, antioxidáns-, és közepes Ca hiányom van, illetve a zsírt is nehezen bontom le. Azt mondta tartsak egy tisztítókúrát, mert az aknés bőrömet, illetve egészségtelen fejbőrömet ez okozza nagy valószínűséggel. Javasolt Gastrovit probiotikumot, Primbiotic vízmegkötőt béltísztításra, salaktalanító teát, gyógynövényekből kikevert (leginkább:búzafű) por fogyasztását (vízben oldva), diéta: finomított élelmiszerek tiltása, alkohol, cukros üdítő, kész-félkész termékek, tejtermékek nagy részének szintén, emellett sok zöldség fogyasztása. Eközben Forcapilt is szedek egy másik hajgyógyász javaslatára. A belgyógyász azt mondta egy hónap után már érezhető javulás, de 2 hónap után is semmi (a Forcapilt is egy időben kezdtem el szedni a kúrával), bár az emésztésem helyre állt, de hajam-bőröm továbbra is siralmas. Azt még megemlíteném, hogy a családban nem jellemző a férfias kopaszodás, illetve a hajam sem úgy hullik, mert még a tarkómon is potyognak ki a hajszálak, bár talán legjobban a fejtetőn hullik, illetve még azt, hogy bár az enyhe száraz korpásodásra hajlamos voltam, de életemben nem zsírosodott a hajam, ha 2 hétig nem mostam, akkor se. Most egy féléve 2 nap után már 'tocsog'. Arról nem is beszélve, hogy iszonyatosan viszket sokszor a fejbőröm, illetve a fülcimpám, fülkagylóm, szemöldököm, állam is hámlik. A tisztító kúrát mindenképp végigcsinálom, de ha azután sem lesz semmi javulás, érdeklődnék, hogy van-e olyan vizsgálat, ami kimutatja, hogy férfiasan kopaszodom, mert akkor nem költenék több pénzt orvosokra, kuruzslókra. Illetve van-e olyan brutális gombaölő gyógyszer, akár olyan, ami belsőleg is alkalmazható, ami kiöli a gombát a fejbőrömből, ezáltal megszüntetve a panaszokat. Természetesen vérvizsgálaton voltam: enyhe Ca hiányon kívül rendben volt minden nyomelem, még a TSH, tesztoszteron hormonok is. Góckutatáson a hasi UH-n csak a belgyógyász diasgnózisát erősítették meg, minden más vizsgálat negatív. Ételallergia vizsgálat negatív lett mindenre (laktózt nem vizsgálták), étel intolerancia (vérvizsg.) viszont gyakorlatilag mindenre ’bejelzett’, erre azt mondta a belgyógyász, azt felesleges volt elvégezni, mert bélflóra-zavarnál nem helytálló az eredmény!!! Az orvosok csak egyben értettek egyet, hogy Acne conglobata-m van, de a javasolt Lubexyll, Skinoren nem szüntette meg a problémákat! A samponokat mindig rendeltetésszerűen használtam, először valami semlegessel mostam, utána pedig a gyógysamponnal, amit belemasszíroztam a fejbőrben és jó pár percig rajta is hagytam, hogy felszívódjanak a hatóanyagok, ennek ellenére semmi… Azt még egyszer mondom, hogy szinte biztos, hogy a hajzsírosodás, -hullás nem alkati dolog az én esetemben, nem örököltem ilyet. Elnézést a hosszú levélért, talán így már felállítható valami normális diagnózis, mert az orvosok még nem mondták kétszer ugyanazt! A türelmet és a választ előre is köszönöm!

        Dr. Tóth Gyöngyi válasza a bőrelváltozás témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a klinikai tüneteiről nem írt, csak az orvosi véleményekről és látatlaban egyébként se tudok pontos diagnózist felállítani. Kérdéseire válaszolva, a trichgram nevű vizsgálatpt általában a Bőrklinikákon végeznek, ami segít eldönteni azt, hogy milyen típusú hajhullása van. A seborrheás dermatitist, capitist, alkati dolog ezért nem tudjuk végérvényesen megszüntetni csak folyamatos kezeléssel tünetmentesíteni. Létezik gombaölő gyógyszer melynek hatása átmeneti, ezért nem adjuk ilyen esetben, hanem a folyamatos helyileg alkalmazott gombaellenes(és gyulladáscsökkentő) krémeket javaslunk az arcra és gombaölő hatású samponok használatát. Amennyiben acne conglobátája van a helyi kezelés nem elég, szájon át szedett antibiotikum vagy A vitamin-sav származék szedése lenne szükséges.


        Dr. Tóth Gyöngyi
        Bőrgyógyász-kozmetológus

        Dr. Tóth Gyöngyi
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 25., 12:22; Megválaszolva: 2011. október 26., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés