• Most mi is a bajom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ma elmentem a Bőrgyógyászatra, mert a gátamon és a végbelem felett nyitott seb volt. Nagyon égett és fájt. Az Ambuláns lapomon ez szerepel: A farvágásnál depigmentált területen két lencsényi erosoi, kínzó ( égést mondtam ), de viszketést panaszol, hasonló kissé felhányt szélű erosio a gáton a kisajkak félszívódóban. Megkérdeztem ez mit jelent, azt mondta sorvadás. Mi ennek az oka, eddig ilyen jellegű panaszaim nem voltak. Ez is autoimmun betegség? Kérem legyen szíves leírni mi is a bajom, mi okozza, mik a kilátásaim. Kérdezni kérdeztem, de választ nem kaptam. Lehet rosszindulatú is? Két hétig a sebeket Cutivate kenőccsel kell kezelnem, aztán kontroll. Van valami további teendőm. Válaszát megköszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az erózió a bőrgyógyászat nyelvén felületes sebet, hámhiányt jelent. Számtalan oka lehet. Nem ismerem a kórelőzményt, az egyéb betegségeit. A nemi szerven kialakuló sebek esetében azonban minden esetben ki kell zárni a nemi úton terjedő betegségek lehetőségét. Ehhez kenet mellett vérvétel is történik a bőr- és nemigyógyászati szakrendelésen.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 05., 10:57; Megválaszolva: 2011. július 13., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: