• Bőrpír az anayajegy körül

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azt szertném megkérdezni,hogy ha észlelünk valamilyen változást egy anyajegyen akkor az mindjárt rosszindulatot jelez vagy csak egy folyamat kezdetét és azért nem biztos,hogy rögtön rosszindulatú?!A helyzet az hogy 5 napja egy szerintem festékes anyajegyemen a mellkamoson bőrpir keletkezett,és mivel közvetlen a tővében volt egy pattanás képződmény is, ezért azt gondoltam a pír attól keletkezett.De mivel már eltelt 5 nap és még mindig pirosas bár mintha halványult volna,már kezdek aggódni!Ez egy régebbi anyajegyem és szerintem sem a színe sem a mérete nem változott.Azért azt még szeretném leírni,hogy 2007 ben a lábamról már levettek egy melanomát 0,95 mm volt.Azóta rendszresen járok gondozásra,és ez idáig hál Istennek minidg minden leltem negatív !Most azonban kissé izgulok és még a következő gondozás kicsit odébb van,ezért is kérdezem Önöket,hogy mire számítsak?Bár gondolomezt csak akkor lehet megmondani ha szakember megnézi!De azért egy kicsit megnyugtató lenne számomra ha azt mondanák,hogy a jelzés nem mimdjárt melanoma.Persze ahogy lesz rendelés az onkodermatológián már is elmegyek,de sajnos az is még egy hét!Addig agyon izgulom magam!

        Várom válaszukat!

        köszönettel:Helen

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Kedves Helen!

         Ne aggódjon, a gyulladás nem jelent automatikusan melanomát. Az anyajegy körüli bőr normálisan is begyulladhat, csakúgy mint a test bármely részén a bőr.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-05-29 14:17:51; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés