Hirdetés
      • Bőrpír az anayajegy körül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azt szertném megkérdezni, hogy ha észlelünk valamilyen változást egy anyajegyen akkor az mindjárt rosszindulatot jelez vagy csak egy folyamat kezdetét és azért nem biztos, hogy rögtön rosszindulatú?! A helyzet az hogy 5 napja egy szerintem festékes anyajegyemen a mellkamoson bőrpir keletkezett, és mivel közvetlen a tővében volt egy pattanás képződmény is, ezért azt gondoltam a pír attól keletkezett.De mivel már eltelt 5 nap és még mindig pirosas bár mintha halványult volna, már kezdek aggódni! Ez egy régebbi anyajegyem és szerintem sem a színe sem a mérete nem változott. Azért azt még szeretném leírni, hogy 2007 ben a lábamról már levettek egy melanomát 0, 95 mm volt. Azóta rendszresen járok gondozásra, és ez idáig hál Istennek minidg minden leltem negatív! Most azonban kissé izgulok és még a következő gondozás kicsit odébb van, ezért is kérdezem Önöket, hogy mire számítsak? Bár gondolomezt csak akkor lehet megmondani ha szakember megnézi! De azért egy kicsit megnyugtató lenne számomra ha azt mondanák, hogy a jelzés nem mimdjárt melanoma.Persze ahogy lesz rendelés az onkodermatológián már is elmegyek, de sajnos az is még egy hét! Addig agyon izgulom magam!

        Várom válaszukat!

        köszönettel:Helen

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Kedves Helen!

         Ne aggódjon, a gyulladás nem jelent automatikusan melanomát. Az anyajegy körüli bőr normálisan is begyulladhat, csakúgy mint a test bármely részén a bőr.

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-29 14:17:51; Megválaszolva: 2011. október 04., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: