Naevus pigmetosus dorsi l. d.

Kedves Doktornő/ Úr!

A tízéves kislányom hátán, a gerincoszlop felett, 7x9 mm-es kissé kiemelkedő növedék, sötétbarna anyajegy van.Papillomatosus jellegű, congenitális. Az utóbbi napokban vettem észre, hogy a szélén körben barnás elszineződés van, ami eddig nem volt..Áprisban ellenőriztettük akkor még mindent rendben találtak. A bőrgyógyász azt mondta, hogy nem kell megijedni, nincs baj, de ez azt jelenti, hogy az anyajegy nincs nyugalomban. Azt javasolta, hogy minél előbb vetessük le és szeretné tudni a szövettan eredményét. Valóban nincs baj vagy csak nem akarta megmondani? Idejében vittem el orvoshoz? Februárban mandula műtéte volt,   ha baj lenne a labor eredményen látszana-e?

Köszönettel: egy aggódó anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

Kedves Kérdező!

Sajnos látatlanban nem tudom megmondani, hogy van-e valami baj az anyajeggyel. Egy biztos, a laboreredményekben nem látszana, ha az anyajegy rosszirányba mozdult volna.

 

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. május 17., 16:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 30., 13:26
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrbetegség
Tisztelt Doktornő! Anyukámnak a kislába úján van probléma már 3 éve nem gyógyul be. Jártunk házi orvosnál bőrgyógyásznál sebészeten. Egyik...
Fájdalom mint lehetséges...
Tisztelt Doktornő! 50 éves aktív életmódot élő nő vagyok, nincs semmilyen krónikus betegségem, nem szedek gyógyszereket. Szeptember végén...
Apró anyajegy a talpamon
Tisztelt Doktornő! Figyelmes lettem egy aprócska kb mint 1mm barna anyajegyre a jobb talpamon, úgy emlékszem tavaly még nem láttam. Csatoltam egy...
Viszkető, piros foltok
Üdvözlöm, 1-1,5 hete viszkető, piros foltok jelentek meg rajtam. Lábon, karon és testen (jobban háton) vannak, nyakon és fejen nincs. Mi okozhatja...
Gomba a makkon?.02
Tisztelt Doktornő! Tanácstalan vagyok. Volt felfázásom, amire oxfloxacin hatóanyaqgú gyógyszert kaptam, s háziorvosom szerint elmúlt. A kép a...