Piros, kör alakú folt a csuklón

Üdvözlöm! A panaszom többek között a csatolt képen látható piros folt lenne, ami a csuklómon jelenik meg időközönként és nem tudom, hogy kapcsolatban van-e egyéb tüneteimmel. Diprosalic kenőcs hatására több napi használat után elkezd halványodni, majd pedig eltűnik, de ha nem kenem tovább, akkor egy idő után rendszeresen visszajön. Tanácstalan vagyok, mert a diprosalic kenőcsöt/oldatot és a nizoral+sulfuratum detergenst keveréket a hajas fejbőrömön szintén rendszeresen előbújó, piros gyulladásos alapon lévő fehér, korpaszerű felületre kellene használnom eredetileg. Nem tudom, hogy kapcsolatban vannak-e egymással. A herezacskóm bal oldalán szintén van egy piros kör alakú gyulladásos felület, arra korábban travocort kenőcsöt javasoltak, el is múlt, de kis idő után ugyanoda, ugyanakkora méretben ismét visszajött a folt. Segítő válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza psoriasis témában

Valószínű hogy a tünetek összefüggnek, lehet hogy pikkelysömöre van. Sajnos képet nem kaptam a kérdeshez. Ha pikkelysömöre van, akkor sajnos örökre nem múlik el a bőrtünet, csak kezelhető. Az lenne a legjobb, ha személyesen fordulna bőrgyógyászhoz.

Kérdés: 2020. január 30., 20:37; Megválaszolva: 2020. február 19., 12:03
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hogyan kezeljem a fejemen a...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A kérdésem a pikkelysömörhöz vagy pszoriázishoz kapcsolódik. A családomban édesapám ágáról öröklődött a...
Mi lehet az ujjammal?
Tisztelt Doktor Nő/Úr. Olyan problémával fordulnék Önhöz, ami pár hónapja már eléggé megkeseríti a mindennapjaim. Az gyűrűs ujjamon...
Pszoriázis vagy aranyér?
Az elmúlt három hónapban volt belső és külső aranyér műtétem.Controll vizsgálaton jeleztem, hogy hetente egyszer a Wc. papíron még látszik a vér...
Kiütések
Tisztelt Doktor Nő! Lassan 2 éve van már ez a problémám, rengeteg bőrgyógyásznál jártam már, de eddig senki sem tudta megmondani, hogy mi lehet a...
Psoriasis és fogamzásgátló
Tisztelt Doktor nő/úr! Kérdésem az lenne, hogy a 19 éves lányom évek óta Psoriasis-ban szenved, sajnos test szerte megjelentek rajta a...