psoriasis kezelése

T Bőrgyógyász, Vörös tengeri nyaralásom megkezdése előtt szeretnék pár mellkason hátos és karon levő psoriasissal kapcsolatos tanácsot kérni Öntől: 1., Nyaralás megjezdése előtt mikor ajánlott abbahagyani elosalic, daviobet krémek használatt? 2., Nyaralás (napozás, tengerben fürdőzés) alatt szteroidos krémek használata engedélyzett vagy inkább nem? 3., A kifehéredett, világos foltok (diprosalictól) el fognak maguktól múlni? 4., 50 faktoros napozókrém hasznlata mellett óvatos napozás és sok tengerivezs fürdés használhat a psoriasis foltok eltüntetésére. 5., Napozás után milyen márkájú termék krém, balzsam ajánlott ami a psoriasisnak kezelésnek is jó? ELőre is köszönöm válaszait. péter

Dr. Tóth Gyöngyi válasza psoriasis témában

Tisztelt Kérdező!

A Daivobet kenőcs alkalmazása során óvakodni kell a túlzott napozástól, erős napfénytől, de ez nem vonatkozik az Elosalic készítményre, néhány nappal a napozás elkezdése előtt elég elhagyni a Daivobetet. A fehér foltok valamennyire visszapigmentálódhatnak, de nem valószínű hogy teljesen el fognak múlni. A napozás(kiterjedt psoriasis esetén az UV fényt a kezelésben is használjuk) és a tengervíz általában jótékony hatással van a psoriasisra, ha Önnél eddig a napfény nem rontotta a tüneteket, nyugodtan mehet napra a megfelelő fényvédelem alkalmazása mellett. Bármilyen napozás utáni bőrnyugtató krémet használhat, de javaslom a gyógyszertárban kapható jobb minőségű krémeket.

Kérdés: 2014. július 02., 08:53; Megválaszolva: 2014. július 06., 18:22
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piros, kör alakú folt a csuklón
Üdvözlöm! A panaszom többek között a csatolt képen látható piros folt lenne, ami a csuklómon jelenik meg időközönként és nem tudom, hogy...
Hogyan kezeljem a fejemen a...
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A kérdésem a pikkelysömörhöz vagy pszoriázishoz kapcsolódik. A családomban édesapám ágáról öröklődött a...
Mi lehet az ujjammal?
Tisztelt Doktor Nő/Úr. Olyan problémával fordulnék Önhöz, ami pár hónapja már eléggé megkeseríti a mindennapjaim. Az gyűrűs ujjamon...
Pszoriázis vagy aranyér?
Az elmúlt három hónapban volt belső és külső aranyér műtétem.Controll vizsgálaton jeleztem, hogy hetente egyszer a Wc. papíron még látszik a vér...
Kiütések
Tisztelt Doktor Nő! Lassan 2 éve van már ez a problémám, rengeteg bőrgyógyásznál jártam már, de eddig senki sem tudta megmondani, hogy mi lehet a...