Pikkelysömör kezelése trexannal?

Kb. 10 éve van pikkelysömöröm, és kis hullámvölgyekkel tarkítva folyamatosan egyre nagyobb területen terjed/t el. Egy ideig csak fejbőrön volt, arra skin-cap-et használtam, de aztán ahogy átterjedt a más részekre is, diprosalic kenőcsöt kezdtem használni. Nem igazán működött, ezért az orvos daivobetre váltott (korábban próbáltam steroidmentes, természetes kenőcsöket, de 0 eredménnyel) . A daivobet jól bevált, mint tüneti kezelés, viszont gyakran volt belőle országos hiány, így nem tudtam beszerezni, és sajnos visszajöttek a foltok, sőt, rendesen növésnek indultak. Mivel nem lehet a daivobetet végtelenségig használni, még kipróbáltuk az advantant, de arra nem reagáltam (röviden írtam, de ez 8 év alatt volt) . Erősen hibás vagyok a dologban: korábban rendesen piáltam (azóta kezelt szorongás - pánikbetegség miatt) , ami, mint tudjuk nagyon nem tesz jót, emellett elég sokat stresszeltem dolgokon. Kb. 3 éve feküdtem a SOTE Bőrgyógyászati Klinikán, ott nem találtak gócot, ekkor írtak fel Trexant. No, én balga, nem az ivást hagytam abba, hanem inkább nem szedtem a gyógyszert, vissza sem mentem kontrollra. (Tudom, hogy hibát követtem el, de most már nem tudok rajta változtatni, az elmúlt időben 180 fokos fordulatot vettem az életvitelemben) . Szóval most, hogy normalizáltam az életem, már "csak" a psoriasis-sal kellene kezdenem valamit. Tudom, hogy nem lehet meggyógyítani, viszont sokaknak sikerült tünetmentesíteni (gyakori kontroll mellett) gyógyszerrel. A testem nagyon nagy részén megtalálható már a ps. Ott tartok, hogy kenőcsöt nem akarok már próbálni, mert lényeges változást nem hozott. Viszont a korábban nem szedett gyógyszert ellenőrzött körülmények között szedném. Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint érdemes-e a gyógyszert kipróbálni, és ha igen, Budapesten hova/kihez tudnék fordulni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: L.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Psoriasis témában

A methotrexat (Trexan) jó megoldás lehet önnek, segít a bőrtüneteken, de ha van ízületi érintettség, akkor azon is. Mindenképpen ajánlom a szisztémás kezelést. A SOTE Bőrklinikán biztos felírják Önnek.

Kérdés: 2015. február 20., 10:42; Megválaszolva: 2015. február 22., 14:30
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése