• Psoriasis és fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! Kérdésem az lenne, hogy a 19 éves lányom évek óta Psoriasis-ban szenved, sajnos test szerte megjelentek rajta a kivörösödött, hámló területek. Állapota hol jobb, hol rosszabb... Bőrgyógyász által felírt ELOCOM és Dermovate-kenőccsel szoktuk kezelni. A Lányom szeretne hormonális fogamzásgátló tablettát szedni, de a nőgyógyász, amikor értesült a Psoriasis-ról, azt tanácsolta, kérdezzünk meg erről egy bőrgyógyászt, szedhet-e a kislány ilyen tablettát a meglévő bőrbetegsége mellett? Nos, ebben szeretném a tanácsukat, válaszukat kérni! Köszönettel

        Dr. Bodnár Edina válasza a psoriasis témában

        A psoriasist a fogamzásgátló tabletta nem befolyásolja, nyugodtan szedheti. A generalizált bőrtünetek miatt nem elegendő a lokális kezelés. Szisztémàs kezelés miatt forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2015. augusztus 15., 19:19; Megválaszolva: 2015. augusztus 26., 18:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        gyanus anyajegy