melanoma lehet-e

A derekamon található egy 5x10mm-es ovális és gyulladásos szélű, a bőrből kb 1mm-re kiemelkedő inhomogén sötétbarnán pigmentált, apró rögökkel tarkított naevus, ami sebészetileg in toto eltávolítandó+hystologia biztonsági széllel. Diagnózis: Naevus (nem daganatos) Beavatkozás: dermatoscopia Szeretném kérdezni, hogy ez lehet-e melanoma?

Dr. Bodnár Edina válasza Naevus témában

A leírás alapján nem zárható ki 100%-os biztonsággal a melanoma, ezért sebészi eltávolítás és szövettani vizsgálat javasolt.

Kérdés: 2016. január 06., 20:29 ;Megválaszolva: 2016. január 16., 22:50
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Gyanús anyajegy
Kedves Doktornő! Kisfiam 14 éves múlt idén. Eléggé sok anyajegy van rajta, még a fején is. Ott elég nagyok. Egy éve találtak a combján egy...
Melanomás anyajegy?
Kedves doktornő! Mi a véleménye erről az anyajegyől? Csatoltam a képet. Normális vagy érdemes megnézetni? Méretre kb 2 mm-es kicsit kiemelkedő, a...
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat