• Gyanús anyajegy

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Kisfiam 14 éves múlt idén. Eléggé sok anyajegy van rajta, még a fején is. Ott elég nagyok. Egy éve találtak a combján egy gyanús, sötét anyajegyet, de úgy láttam, az nem nőtt. Viszont most a hátán találtam egyet (még nem jutottam vele orvoshoz). A jobb vállánál van a hátán, és nincs konkrét körvonala, és több színű 4-5mm körüli. Körülötte fehér udvar található. KÜldök róla képet, bár elég homályos lett, és a tetején van egy múlófélben lévő pattanás. (elég pattanásos a háta is, és az arca is a serdülőkor miatt). Ön szerint ez melanóma/egyéb bőrrák lehet? Nagyon aggódom emiatt. Várom válaszát. Szeretettel: Petriné

        Dr. Bodnár Edina válasza a naevus témában

        Kedves Petriné! A gyerekeknél szokott előfordulni halo naevus, ami igy nézhet ki, mint ami a kisfián van. Ez egy jóindulatú elváltozás, de azért követni kell. A biztonság kedvéért vizsgáltassa meg dermatoscoppal is.


        Kérdés: 2020. szeptember 03., 16:56; Megválaszolva: 2020. szeptember 07., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: