Viszkető anyajegy

Tisztelt Doktornő! Néhány éve feltűnt a mellemen egy apró, pontszerű sebnek tűnő barna folt, ami mára már 4 mm átmérűjű anyajegy lett. A 4mm-ből kb. 2 mm barna, kerek, kissé egyenetlen felszínű, ezt pedig világosbarna folt veszi körül, ami szintén kerek, jól körülhatárolható. A világosbarna rész nem volt mindig ott, mostanában vettem csak észre. A napokban elkezdett viszketni is az anyajegy, egyébként más probléma nincs vele. Világosabb bőröm van, de a napon fényvédő mellett nagyon ritkán égek le, akkor is csak enyhén. Van több anyajegyem is (hátamon egy nagyobb is) , de panaszmentesek. A családomban nem volt példa bőrrákra, csak egyéb rákos megbetegésre. Kérdésem, hogy ez a viszketés és a barna-világosbarna szín együttes jelenléte adhat-e okot aggodalomra? Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: G. Judit

Dr. Bodnár Edina válasza Anyajegy témában

A viszketés, illetve a 2 színből álló és növekvő anyajegy személyes bőrgyógyászati vizsgálatot indokol.

Kérdés: 2015. december 15., 17:04; Megválaszolva: 2016. január 07., 12:58
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Festékes anyajegy
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Anyajegyelváltozás
Anyajegy
Szövettani eredmény értelmezése