Kiütés az állon és szemöldököm között

Tisztelt Doktornő! Azzal a problémámmal fordulnék Ön felé, hogy 2014 júniusa óta az államon és a szemöldököm között elősször kiütésszerű bőrproblémáim kezdtek kialakulni. Mára pattanáshoz kezdenek hasonlítani. Az említett terület eléggé kipirosodott és mára már érzékeny. (A képet mellékelve csatoltam Önnek) . 2014 márciusában fogamzásgátló tablettát váltottam, s a hormonok által kifejtett mellékhatásra kezdtem gyanakodni, mivel előzőleg az arcomon semmilyen bőrhiba nem volt megtalálható. Felkeresve a nőgyógyászom egy másik készítményt írt fel számomra (Belara 0, 03mg/2mg) . Ez idő alatt több bőrgyógyásznál is jártam. A válasszuk az volt, hogy nem tudják ki okozhatje e tüneteket, nagyon sokfolyata kiütés létezik. Próbálkoztunk jegeléssel, ez teljesen elvékonyította a bőrt az államon. Továbbá kentem Advantan 1mg/g-os krémmel egy hónapig. Valamint az elmúlt egy hónapban Unguentum hydrophilicum nonionicum mosdókenőccsel párosítva Pimafucort 15g-os krémmel. A legelkeserítőbb számomra, hogy a hat hónapja tartó bőrkiütések a mai napig nem enyhültek. Szeretném kérni a tanácsát vagy javaslatát, hogy milyen módon múlhatnának el a kiütéseim? Válaszát előre is köszönöm és magát a lehetőséget is, hogy írhattam Önnek. Üdvözlettel Szabó Enikő

Dr. Bodnár Edina válasza Perioralis dermatitis témában

Kedves Enikő!

Valószínű, hogy hormonális oka van a tüneteknek. Az Alksebor krém mellett Doxycyclin kapszula szedését javaslom.

Kérdés: 2015. január 04., 15:50 ;Megválaszolva: 2015. január 05., 17:44
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kiütés az arcon
Tisztelt Címzett! Néhány hete az a képen látható kiütések jelentek meg az arcomon az államon és a szám környékén. Megpróbálkoztam Elocom...
Perioralis Dermatitis
Körülbelül fél éve van perioralis dermatitisem. Több bőrgyógyásznál is jártam már először egy patikában kikevert krémet kaptam, mely...
perioralis dermatitis
Kedves Doktor úr/Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy egy nem megfelelő fogamzásgátló (yasminelle) okozhat-e bőrszárazságot (+perioralis...
Perioralis dermatitis
Tisztelt Dr. Nő/Úr! A problémám a következő. Kb. fél évvel ezelőtt pattanásszerű hólyagocskák jöttek elő a szám és az állam körül, ezt...
Café au lait