Perioralis dermatitis

Tisztelt Dr. Nő/Úr! A problémám a következő. Kb. fél évvel ezelőtt pattanásszerű hólyagocskák jöttek elő a szám és az állam körül, ezt erős bőrpír is kisérte.Bőrgyógyászhoz fordultam, aki elsőre szárító krémet írt fel. Sajnos a krém nem segített, ezért ismét orvoshoz fordultam. Ezt követően belgyógyászati vizsgálatok sora következett: Gyomortükrözés, ultrahang stb. Az eredmények szerencsére negatívak lettek. A belgyógyász azt tanácsolta, hogy más gócok irányába kell vizsgálódni. Eddig sajnos semmi eredmény.Viszont a neten rátaláltam egy olyan bőrbetegségre a perioralis dermatitisre, amelynek tünetei teljesen megeggyeznek a saját magamon észlelt tünetekkel. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy a perioralis dermatitisnek mi a megfelelő kezelése illetve milyen vizsgálattal deríthető ki, hogy valóban ez- e a problémám? Válaszát előre is köszönöm! Mónika

WEBBeteg Szakértő válasza periorális dermatitis témában

Kedves Mónika!

A periorális dermatitis kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a szakmai vélemények.Egyrészt egyes orvosok esküsznek a null-terápiára, másrészt többen komplex kezeléseket javasolnak, ennek része a fűszeres ételek, forró ételeke kerülése, gócok szanálása, emelett szájon át szedett antibiotikumok (tetracyclin, doxycyclin) , retinoidok, helyi immunmoduláns kezelés (pl. pimecrolimus) , emellett kerülje a fluorozott fogkrémeket, az irritáló mosakodószeket, csak gyógyszertári mosakodókrémmel mosakodjon, és mindenekelőtt keressen fel egy jó bőrgyógyászt!

Kérdés: 2009. december 30., 12:48 ;Megválaszolva: 2009. december 30., 12:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...