Övsömör után barna foltok

Szép Napot! Körülbelül 1 évvel ezelőtt jött ki rajtam az övsömör (herpes zoster) . Elmentem bőrgyógyászhoz, ott kezelték, tűvel kinyomkodták a hólyagokat, és felírtak TELVIRAN 800 mg tablettát. A tablettákat körülbelül két hétig szedtem, míg el nem múltak a hólyagok. Azután halvány barna foltok jelentek meg a helyén, ami még néha viszket de nem fáj. A viszketés még nem is annyira probléma, de a barna kiütések nem tűntek el 1 év múlva sem. Azt szeretném kérdezni hogy meddig lehet még ez rajtam, vagy esetleg van-e valami kenőcs amivel eltűntethetem? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Tóth Gyöngyi válasza herpesz témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos a barna foltok teljesen nem fognak eltűnni, talán még halványodhatnak, de gyógyszertárban kapható gyári pigmentfolt eltávolító krémek nem lesznek rá hatékonyak. Ezek ú.n. postinflammatorikus hyperpigmentatiók, ami a gyulladás után hátramaradt barna foltot jelenti.

Kérdés: 2013. január 14., 00:25 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 17:32
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szeretném tudni mi jött ki a...
Kedves Doktornő! Egy hete jött a nyakizmomra jobb oldalt egy kis kitüremkedés, ami úgy nézett ki mint egy pattanás, kiütés. Színe halvány...
Herpeszre sós fürdő?
Tisztelt doktornő! Többször olvastam hogy nemi herpeszre sós ülőfürdőt ajánlanak. Viszont a combjaimon mindig visszatérő szőrtüsző gyulladás...
Ajakherpesz
Tisztelt Hölgyem/Uram! Miért van az, hogy akárhányszor eszek savanyúkáposztát, akár nyersen, akár főzve, ajakherpeszem lesz? Ez allergia? Nem...
Herpesz
Tisztelt doktor úr/doktornő! A következő dologban szeretném kérni a segítségét: 26 éves vagyok, pici gyermekkorom óta küzdök ajakherpesszel...
Herpesz-stratégia egészséges...
Tisztelt Doktornő! Genitális HSV2 herpeszem van, és a partneremmel komoly kapcsolatra, házasságra készülünk. Ez felvet néhány kérdést, hogyan...