anyajegyből szőrszálat kihúzni

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az arcomon van egy kis halvány anyajegy, nagyon kicsi, és nagyon erős fekete szőrszál nő ki belőle, amit már két éve rendszeresen kihúzok. Amikor kihúzom akkor eléggé fáj, és néha amikor újra kinő a szőrszál, kicsit piros is körülötte és érzékeny, mintha kicsit be lenne gyulladva. Egyébként más változást nem tapasztaltam, miután kihúztam, nincs semmi gond vele.Ebből lehet probléma? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy egy bőrgyógyász orvos megállapította az egyik anyajegyemről, hogy mivel többször meg lett sértve, rákosodásra hajlamos, és ki kéne vágatni. De nem tudom most azonnal kivágatni, mert nyaralni megyünk. Fokozottan kell figyelnem rá? Napfény és tengervíz érheti? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza anyajegy témában

Az anyajegyből szőrszálat kihúzni nem szabad, mert azzal sérül, és malignus átalakulásra hajlamosabbá válik.

Az anyajegyeket nyaralás során a mechanikai hatásoktól és a napfénytől óvni kell. Tengervízbe természetesen mehet.

Kérdés: 2012. július 30., 21:49; Megválaszolva: 2012. augusztus 07., 12:23
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése