önbarnító

Tisztelt Doktor ÚR/NŐ! Szeretném megkérdezni, hogy bőrgyógyászatilag ajánlják e a önbarnítók használatát? Ill. vannak, voltak (tán kivonták a forgalomból, miért is? ) önbarnítós testápolók is. Az a problémám, hogy sok anyajegy van a hátamon. A bőröm világos, kissé tán érzékeny, kék szemű, de sötét hajú vagyok. Nem igazán az a pirosra sülős tipusú a bőröm, bár égtem már le. Valószínűleg jobb, mintha szoláriumoznék, de azt nem is szoktam. Arra gondoltam, ezek az önbarnító dolgok is csak valamilyen vegyszerek lehetnek. Mikor régebben használtam, szinte éreztem, ahogy "dolgozik" a bőrömön, tehát, hogy valamit csinál vele. Én azt gondolom, hogy ez nem csak egy egyszerű festék anyag, de nem ismerem ennek a mechanizmusát. ill. kérdésem lenne még, hogy utána az ilyen bőrre rá lehet e napozni, mennyi idő múlva, ill. lehet e használni napvédőt emellett, vagy mennyi idő múlva? Szerintem ez most sok embernél aktuális kérdés lehet. Nagyon KÖSZÖNÖM a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza önbarnító témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos nincs információm arról, hogy vizsgálták-e az önbarnítók káros hatását, de biztosan kevésbé veszélyesek mint a szolárium használat.

Napozás és természeten ezt megelőzőleg fényvédő használata lehetséges az önbarítókkal együtt is.

Kérdés: 2012. június 30., 13:46; Megválaszolva: 2012. július 02., 23:57
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás