• Hármas tünet: hideg foltok, bevérzés, kihegyesedő has.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Elhangzott valahol, hogy baj előjele, ha a has kihegyesedik, hideg foltok jelennek meg test-szerte és bevérzések tűnnek föl a bőrön. Nos mindhárom kis mértékben megjelent, tanácsára szedem a rutin-ascorbin szereket és azóta a bőr alatti bevérzés nem terjed. A hideg foltok a hason, nyakgödörben, fele kézfejen, csuklón váltakozva jelennek meg. 54 kg vagyok, hasra hízás egyáltalán nem volt. Béky tanár úr azt javasolta, vizsgáltassam ki magam sürgősen. De mire hivatkozva? Friss a laborleletemben (jogosítványhoz készíttettem) tökéletesen jó minden eredmény, csak a cholesterin van a felső szint fölött minimálisan. A házi orvosom szerint ez az én szintem, és kész. Nézegetem a metabolikus szindrómát, de húst szinte soha sem eszem, zöldség, gyümölcs, gyógyteák alapvető napi élelmeim, mozgok, nem vagyok túlsúlyos. Köszönöm

        Dr. Szanyi Andrea válasza a véraláfutás témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben a laborleleteiben a véralvadási paraméterek is normál tartományban vannak (prothrombin, INR, thrombocyta) nincs oka aggodalomra, lehetséges, hogy a bevérzések a bőrben levő apró hajszálerek töredezettségének, rugalmatlanságának a következményei. Erre a szedett gyógyszer megfelelő. Ha még nem készültek a véralvadásra vonatkozó laborvizsgálatok, akkor javasolt ezek elvégzése. A hideg foltokat nem tudom értelmezni. Béky tanár úr természetgyógyász, az ő gondolkodása a hagyományos orvosi szemlélettől eltérő.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. április 08., 17:20; Megválaszolva: 2012. április 12., 21:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        üdv észleltem valami kinoveseket a szamban mi lehet ez?