Brilique 90mg gyógyszer

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique (90mg) nevű gyógyszert. 3 napja véraláfutásos kettő helyen a karja, időnként vérzik az orra, illetve erős fáradtságérzést tapasztal. Elolvastuk a betegtájékoztatóját ennek a gyógyszernek, és lehetséges mellékhatásként feltünteti ezeket a tüneteket, valamint úgy említi meg őket, hogy: Gyakori mellékhatás, (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet) . A kérdésem az lenne, hogy kell-e aggódnunk ezek miatt a tünetek miatt, és vissza kellene-e menni a műtőorvoshoz sürgősen? Június 14-re van visszarendelve kontroll vizsgálatra, és nem tudjuk, hogy megvárjuk azt az időpontot, vagy mennyünk vissza előbb. A választ előre is köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza véraláfutás témában

Kedves Kérdező!

Mindenképpen jelezzék a problémát a kardiológusnak, de még hamarabb a háziorvossal is kellene beszélni, vérkép ellenőrzés javasolt ugyanis minél előbb a tünetek miatt. Ez az információ a kardiológusnak is segíteni fog megfelelő döntést hozni a további teendőket illetően.

Jobbulást kívánok a Nagymamának!

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. május 26., 19:03; Megválaszolva: 2021. május 31., 23:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés
Terhelésre magas pulzus
Üdvözlöm, Az lenne a problémám hogy egy kis fizikai munka, kerékpározás vagy minimális kocogás után pillanatok alatt felugrik 140-170re is a...
Alacsony vérnyomás ?
Tisztelt Doktornő! Vérnyomásommal kapcsolatban szeretnék kérdezni . Bal karomon megmértem és ott 108/60 volt, majd a jobb karomon is és ott 119/60...
Enyhe mitralis és tricuspidalis...
Tisztelt Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Május végén voltam kardiológiai kivizsgáláson, melybe beletartozott a nyugalmi és terheléses EKG...