• mellet érő ütés kimenetele

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Nem tudom ez a kérdés melyik szakterületre tartozik. 2-3 hete érhette a bal mellem alsó részét egy nagyobb ütés, amit én okoztam, egy szobai fémlétráról lecsúsztam. Megtapogattam, de nem éreztem semmi különöset.Később sem tűnt fel semmi szokatlan, el is felejtettem. A múlt héten csütörtökön fedeztem fel, és ijedten láttam egy kb 4x4 cm es feketébe hajló sötét lila négyzet alakú ijesztő foltot.Kicsit érzékeny, de nem érzek benne csomót.Azóta minden nap többször kenegetem fekete nadálytő krémmel, amit gyakran használok, mert mindig vannak kisebb foltok leginkább a lábamon. Most azért aggódom, hogy ennyi idősen ez milyen következményekkel járhat, még ha el is tűnik a folt. Kellene egy hatásosabb dolog a fekete nadálytőtől? Körzeti orvoshoz nem mennék, mert nekik most van elegük... (Még nem tudom élni a békés nyugdíjas éveket, itthon dolgozom, több mint 8 órát, anyukámat ápolom, és mindig időhiánnyal küzdök:) Köszönöm szépen a választ. üdvözlettel Ambris Zsuzsi

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a véraláfutás témában

        Kedves Kérdező! A test bármely területét érő erős, tompa ütés területén a megrepedt erekből vér szivárog a környező szövetekve. Ilyenkor kisebb nagyobb mértékű véraláfutás, azaz haematoma keletkezik.Ahol lazább a kötőszövet, pl. a női mellek területén, ott könnyebben létrejön ez a jelenség. Az ütés helye sokáig érzékeny, a véraláfutás sokszor hetek alatt szívódik fel, amíg a vérfesték teljesen le nem bomlikA lila, kék, zöldes, sárgás elszineződés ijesztő lehet,de végül teljesen eltűnik.Teljesen mindegy, hogy milyen krémet használ, ez a folyamat attól függetlenül lezajlik.Későbbi következményektől sem kell tartania.Fontos, hogy továbbra is elvégezze a mellek önvizsgálatát, hogy az esetleges rendellenességeket észlelje, és időben forduljon orvoshoz. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. március 16., 17:14; Megválaszolva: 2020. március 17., 06:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: