• Raynaud

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím!

        Kérem, szíveskedjenek nekem magyarra lefordítani  az alábbiakat.

        A klinikai kép valóban lupus családba tartozó betegséget vet fel antifoszfolipid syndromával. Ezt erősíteni látszik anti-kardiolipin pozitivitása. Csökkent terhelhetőség+mellkasi fájdalmak+ magasabb jobb kamrai nyomás alapján multipley microembolsatio is valószínő, kontroll lupus antikoagulans eredménye még nem készült el. A Raynaud-nyelészavar, +jelzett sclerodactylia+csökkent szájnyitási képesség+arcbőr feszülés érzés valóban felvethet sclerodermat is, de a kapilláris mikroszkópos kép, ezirányu serologiai negativitás alapján, illetve a nem tipusos bőrtünetek alapján inkább scleroderma-szerű kórkép merül fel: klinikailag hypothryreosishoz társuló dermopathia objektív sicca-eltérése is inkább hypothyreosishoz társulhat. Javasolt a pajzsmirigy funkció tartós beállítása. Amennyiben a hormonszintek tartósan jók, s ennek ellenére a bőrtünetek fennállnak, bőrbiopszia jön szóba. Lupus antikoagulans eredményéről kiértesítjük.

        Igen nagy végtag fájdalmaim vannak, dagadt mintkét lábam, a jobb lábamat  kivakarom sebes. Mindkét lábam és a bal kezem vöröses lilás a gyulladástól. A bal fülem egyre erőteljesebben zúg, és ha zúg akkor nagyon szédülök.

        Kérdeztem az orvost, hogy ez mind esetleg a pajzsmirigy rossz működésnek tudható-be, de nem válaszolt.

        Menni, járni a fájdalomtól és a lábaim lüktetésétől nem tudok, Feledékeny lettem, rossz a közérzetem, kettős látásom van, visszatérő orrvérzésem, és állandóan fáj a fejem. Ezeket a panaszokat mind felsoroltam, de erre sem válaszolt, hanem annyit mondott valószínű neurológiai porbléma.

        Kérem segítsenek, hogy merre hova menjek, ki tudna a problémámom segíteni.

        A fent leírtakat a pécsi inmunológiai és reumatilógiai klinikán kaptam.

        Köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a autoimmun betegség témában

        Tisztelt Kérdező!

        A fenti leírásokat szó szerint nincsen értelme lefordítani, de a lényeg, hogy még nem tudják pontosan, hogy mi a diagnózis, de többféle autoimmun betegség tünetei jelen vannak. Bizonyos laborvizsgálatok még folyamatban vannak, ezek nagyon fontosak lesznek a terápia szempontjából. A kezek ellilulása a Raynaud syndroma, és ha ehhez társulank még bizonyos tünetek kombinációi, akkor derül ki, hogy milyen autoimmun betegségről van szó. Azt gondolom, hogy nagyon jó szakemberek dolgoznak a pécsi klinikán, így ha lehet, legyen türelemmel, és fognak tudni segíteni! Emellett azért mindenképpen javasolnék egy neurológiai vizsgálatot is, és ha kell, előjegyeznek Önnek koponya MRI vizsgálatot.


        Dr. Szántó Antónia, immunológus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-03-13 09:15:37; Megválaszolva: 2010. március 13., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: