Biológiai terápia

Üdvözlöm! 2015 március óta küzdök a betegségemmel (RA) . A gond annyi lenne, hogy most vették el a medrolt, de a bázisterápiás szert folytatnom kell, viszont komoly mellékhatásai vannak (állandó szédülés, hányinger, végtag zsibbadás, izomgörcs) nagyon gyorsan le szeretnék tenni minden durva mellékhatással járó szert, mert ez így sem lesz jó.El szeretném kezdeni a biológiai terápiát, de nem tudom merre induljak.Sokat olvasgattam utána, és megdöbbentő, hogy nálam miért nem ezzel kezdte a kezelő orvos? Legelsőként kaptam egy bázisterápiás szert, amitől elájultam, hánytam, és hasmenésem volt...28 évesen a poklot járom meg.Kérem segítsen abban, hogy hol tudnám igénybe venni ezt a terápiát, és kinél.Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza reumatoid artritisz témában

Kedves Kérdező!

Protokoll szerint biológiai szert csak az kaphat akinél a DMARD kezelés (bázisterápiás kezelés) hatástalan volt vagy nem volt elég hatékony. Mindenképpen bázisterápiával kell kezdeni a RA kezelését. Sajnos, van olyan eset amikor ez nem használ és biológiai terápiát kell indítani, melynek szintén lehetnek komoly mellékhatásai. Kezelőorvosa feladata önt olyan intézetbe irányítani ahol ezt a kezelést igénybe veheti. Interneten intézmények nevét nem írhatom ki. Elsőként a lakóhelye szerinti illetékes artritisz centrumot kellene felkeresnie.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2015. november 25., 10:11; Megválaszolva: 2015. december 04., 18:20
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Immungyengítő szedése mellett...
Tisztelt Dr Nő/ Úr! Rheumatoid arthritisem van, amelyre a legkisebb hatóanyagú metoject injekciót és heti 3 szem folsavat szedek. Az értékeim...
reumatoid arthritis
Kedves Puskás Réka Köszönöm válaszát, ma vettek újra labort immunnal együtt, de egy áprilisi leletemben az R0-52 +++ pozitív volt de semmi de semmi...
Immunológus
25 éve vagyok RA beteg! Minden gyógyszeren ami a betegségemhez szükséges túl vagyok! Jelenleg biológiai terápiába részesülök (ENBREL) azóta...
reumatoid artitisz
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy az artitisz kezeléséhez feltétlenül kell e a szteroid? Nekem volt candida fertőzésem és 3 évig...