Reumás fájdalmak

Kedves Doktornő! Vér vizsgálattal néhány hónapja megállapították, hogy nincs autoimmun betegségem. (Szemszárazság miatt merült fel.) Szeretném megtudni, hogy ennek ellenére lehetséges-e, hogy gyulladásos reumám legyen. rengeteget fájnak az izületeim szinte minden testrészemben. A reuma faktorom hol normális, hol kissé emelkedett.Enyhe vashiányom van. A fogaim rendben vannak. Érdemes-e felkeresnek a reumatológust vagy inkább másfelé induljak. Köszönettel: Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza reumatoid artritisz témában

Kedves Kérdező!

Az autoantitest vizsgálatok negativitása nem zárja ki a gyulladásos reumatológiai betegségek fennállását. Mindenképpen keressen fel reumatológust. Az életkora alapján azonban felmerülhet hormonhiány, vagy pajzsmirigy betegség is. Kicsit részletesebb kivizsgálásra is szüksége van, amit a reumatológus is tud végeztetni önnél.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2014. december 30., 03:20; Megválaszolva: 2014. december 31., 16:39
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?